Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Otkrivena istina – zašto su Novaku izvrnute reči?

© AP Photo / Patrick SemanskyNovak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju
Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Čuveni francuski list „L'Ekip“ se izvinio Novaku Đokoviću zbog izvrtanja njegove izjave, a otkriveno je i kako je tačno glasilo pitanje na koje je srpski teniser odgovorio.
Đoković je na nedavnoj konferenciji posle jednog meča dobio uopšteno pitanje na koje je bez oklevanja odgovorio, sa primarnom idejom da opiše kako izgleda borba sa pritiskom.
Tu vest je, pored ostalih, preneo i „L'Ekip“, koji je izvrnuo Novakove reči kako bi ispalo da je on govorio o slučaju američke gimnastičarke Simon Bajls.
Bajls je, podsetimo, odustala od finala ekipnog takmičenja protiv Rusije neposredno pre nego što je trebalo da nastupi kako bi očuvala mentalno zdravlje.
Nije francuski list bio jedini koji je izvrnuo značenje Novakove izjave, zbog čega su se oglasili ne samo Srbinovi navijači, već i razni novinari.
Zbog toga je usledilo izvinjenje.

„Povodom rečenice ‘pritisak je privilegija’, Novak nije reagovao na povlačenje Simon Bajls, samo je govorio o očekivanjima o svom cilju, Zlatnom slemu, osvajanju četiri Grend slema u godini uz olimpijsko zlato. Izvinjavam se za našu grešku“, napisao je Kventin Mojne, vodeći teniski novinar „L'Ekipa“.

U međuvremenu se oglasio i novinar „Rojtersa“ Sudipto Gangulaj, čovek koji je postavio pomenuto pitanje najboljem teniseru sveta.
On je objasnio da je u svom pitanju pomenuo Simon Bajls, ali da se Novakov odgovor nije odnosio na nju.
„Novače, sigurno si čuo o Simoni Bajls juče i priči o mentalnom zdravlju i pritisku. Ti si u toj poziciji jer se takmičiš za 'Zlatni slem' i ni na jednom teniseru pritisak nije kao na tebi trenutno. Je l' možeš da nam kažeš nešto o tome?“, otkrio je Gangulaj kako je tačno izgledalo njegovo pitanje.
Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
„Tata, patriotizam je mnogo jak u mom srcu“ – Srđan Đoković otkrio emotivnu prepisku sa Novakom
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
„Prvi put neću da odgovorim na pitanje, sram te bilo“: Medvedev oštro o opasci da su Rusi varalice
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Zverev pregazio Hačanova i osvojio olimpijsko zlato!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala