Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Nadal je iskoristio priliku da zasoli Đokovićevu ranu

© AP Photo / Andrew CouldridgeRafaerl Nadal i Novak Đoković
Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, tema je o kojoj proteklih dana stavove iznosi svako ko nađe za shodno da to uradi, a naročito posle kolapsa na Olimpijskim igrama u Tokiju srpski reprezentativac je u centru pažnje i na meti je reakcija čak i kolega. Jedan od njih je Rafael Nadal.
Španski teniser, veliki Đokovićev rival, nije propustio priliku da uputi kritike na račun Novaka.
Već danima je tema Đokovićevo ponašanje u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama protiv Pabla Karenja Buste, kada je svoje nezadoljstvo igrom i nemoć da prevaziđe fizičke probleme iskazivao udaranjem i bacanjem reketa.
Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Otkrivena istina – zašto su Novaku izvrnute reči?
Đokoviću je bilo teško, jasno je svima, na emotivnom planu je doživeo jedan od najvećih udaraca, ali razumevanja za to nema, bar kada je u pitanju Nadal.
„Srećom da nikoga nije bilo na tribinama i da se ništa nije desilo, ali postoje stvari koje se dešavaju s vremena na vreme“, rekao je Nadal.
On je time referisao na momenat kada je Đoković bacio reket na tribine, prazne tribine i sasvim je sigurno da to ne bi uradio da je bilo publike, iako Nadal implicira da bi i to moglo da se dogodi.
Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
„Tata, patriotizam je mnogo jak u mom srcu“ – Srđan Đoković otkrio emotivnu prepisku sa Novakom
Španac je otišao i korak dalje u „soljenju rane“.
„To što se dešava nije dobro za imidž tenisa. Organizatori ponekad dozvoljavaju i previše. Čudno je da šampion kao što je Đoković reaguje tako. Ne bi trebalo to raditi, time se deci šalje loša poruka“, naveo je Nadal.
Veoma zanimljiva i veoma direktna opaska španskog igrača na račun uticaja Đokovića, imajući u vidu da je on već godinama aktivan u podršci i ohrabrivanju dece da se bave sportom, a njegova fondacija oprema vrtiće i pomaže u razvoju.
Nadal, nažalost, to ne zna, a trebalo bi jer mu se čak i zahvaljivao kada je Đoković pomagao i u opremanju bolnica u Španiji tokom krize izazvane virusom korona.
Ipak, čini se da se iza svega krije korišćenje momenta za „odapinjanje“ otrovne strelice u pravcu velikog rivala koji suvereno vlada svetskim tenisom i na putu je da i zvanično postane najbolji svih vremena, s obzirom na to da je najbliži osvajanju 21. Grend slem turnira.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Đoković o izlivu besa: Ne volim to da radim /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala