„MiG“ pravi novi „nevidljivi“ palubni lovac pete generacije

© Sputnik / Andreй Kataev / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac MiG-35
Višenamenski lovac MiG-35 - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Pratite nas
Ruska vazduhoplovna korporacija „MiG“ počela je rad na stvaranju palubnog lovca pete generacije koji će biti napravljen uz primenu „stelt“ tehnologije, saopštio je Sputnjiku izvor iz odbrambeno-industrijskog kompleksa.
„Trenutno je u toku faza računarskog modelovanja, a planirano je da se prvi eksperimentalni primerci aviona naprave u narednih nekoliko godina“, saopštio je naš izvor.
Prezentacija novog vojnog aviona Šah-mat - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
„Laka konjica“ ruske avijacije zvezda avio-salona MAKS
Kako je dodao, „u okviru projekta se razmatra i mogućnost stvaranja verzije lovca sa vertikalnim poletanjem i sletanjem“. Očekuje se da će avion biti napravljen u dimenzijama lovca MiG-35.
Prema njegovim rečima, avion će se praviti u okviru sistema koji će činiti palubni avion i bespilotna letelica teška više od 10 tona, koja će biti napravljena prema aerodinamičkoj šemi „leteće krilo“.
„Bespilotna letelica bi trebalo da se koristi zajedno sa lovcem u okviru koncepta 'vernog pratioca“. Njegova funkcija je ili dopuna goriva ili zajednički napad“, rekao je sagovornik, istakavši da će se tokom pravljenja bespilotne letelice koristiti šeme za dron „Skat“.
Lovac MiG-35 na aero-mitingu u Žukovskom - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
U novim „migovima“ od ove godine: „Striži“ prelaze na najnovije lovce MiG-35 /foto/
Na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu „MAKS-2021“ kompanija „MiG“ predstavila je perspektivni višenamenski kompleks palubne avijacije u vidu velikih maketa. Prikazan je, između ostalog, i veliki model palubnog lovca pete generacije. Prema maketi, avion će imati dva motora sa smanjenim radarskim otiskom.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala