U novim „migovima“ od ove godine: „Striži“ prelaze na najnovije lovce MiG-35 /foto/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovac MiG-35 na aero-mitingu u Žukovskom
Lovac MiG-35 na aero-mitingu u Žukovskom - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Akrobatska grupa „Striži“ započinje prelazak na najnovije lovce MiG-35 – prvi avion dobiće već ove godine, izjavio je komandant grupe pukovnik Sergej Osjajkin.

„Planiramo da pređemo na novi avion. Čekamo da se donese odluka o snabdevanju novim oružjem. Trebalo bi da prvi MiG-35 dobijemo ove godine, ali to ne zavisi od nas, već i od industrije, državnih testiranja. Uključivanje aviona u sastav naoružanja je uvek dug proces“, objasnio je komandant.

Istovremeno, naglasio je da grupa koja je poslednjih godina letela na MiG-29 očekuje da će dobiti neophodan broj aviona.
„Nadam se da će ih biti devet“, dodao je on.
Inače, ruska akrobatska grupa učestvuje na avio-salonu MAKS 2021 koji je u toku i imali su prilike da lete na novim „migovima“.
Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.
MiG-35 je jedan od malobrojnih aviona koji mogu da realizuju složene višenamenske zadatke u uslovima kada se neprekidno menja situacija na bojnom polju.
Visoke tehnologije aviona omogućavaju pilotu da otkriva i prati do 30 vazdušnih ciljeva na rastojanju do 160 kilometara, a pri potrebi on može istovremeno da pogodi do šest vazdušnih i četiri kopnena cilja.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala