Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Kakva drama u duelu Srbije i Kine – i velika greška sudija!

© REUTERS / EDGAR SUAleksandra Krunić i Nina Stojanović
Aleksandra Krunić i Nina Stojanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Nina Stojanović i Aleksandra Krunić poražene su u prvom kolu dubl konkurencije teniskog turnira Olimpijskih igara od kineskog para Ju-Fan Si – Žausjan Jang posle tri dramatična seta i momenta u kom su Srpkinje proslavile pobedu, ali je ona poništena reakcijom sudija.
U super taj-brejku Kina je iskoristila tek sedmu meč loptu, Srpkinje su se neverovatno borile, ali je trag na njih ostavio detalj iz tog dela meča pri rezultatu 11:10.
Krunićeva je plasirala bekhend paralelu, sudije se nisu oglašavale u prvi mah i ona je zajedno sa saigračicom već krenula da proslavlja pobedu, ali uzalud jer je glavni sudija signalizirao kasno javljanje linijskog.
Srpkinje su učinile sve da se vrate u duel, ali od tog momenta nisu imale nijednu meč loptu.
Nina i Aleksandra su odlično započele meč, ostvarile su brejk već u prvom gemu i to je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.
Prilika za brejk je postojala i u sedmom gemu, kao i u devetom kada su propustile brejk priliku, dok je potpuna drama viđena u desetom.
Srpska teniserka Nina Stojanović posle poraza od Serene Vilijams na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Nina i Miomir – lagane pobede za Srbiju
Kineskinje su stigle do tri brejk šanse, ali su Nina i Aleksandra potom osvojile četiri uzastopna poena i iskoristile treću set loptu.
Potpuni spektakl je viđen u drugom setu, u trećem i četvrtom gemu su viđeni brejkovi, u šestom su Srpkinje spasle dve brejk prilike, ali ne i u desetom što je donelo izjednačenje u setovima.
Odlučujući set, do deset poena, bio je jednako uzbudljiv, razmenjivali su se mini-brejkovi sa obe strane, Kina je stigla do 7:5 u momentu kada je Krunićeva razbila reket, ali je potom usledio dobar poen za srpski tim.
Ekipa Kine je vratila razliku na dva poena, iznenadivši Stojanovićevu, ali je ona zatim briljantno reagovala na mreži, posle dobrog servisa Krunićeve.
Usledilo je izjednačenje, potom i preokret za meč loptu, ali su Kineskinje uspele da neutrališu opasnost i produže duel.
Loša reakcija Stojanovićeve je omogućila meč loptu Kini, međutim kraj je sprečila Krunićeva, odličnom igrom sa osnovne linije, posle čega je fenomenalno reagovala iz dalekog voleja pogodivši liniju za novu meč loptu.
Činilo se da je bekhend paralela Krunićeve bila dobra, ali je linijski sudija proglasio aut, zbog čega je Stojanovićeva protestovala, što nije urodilo plodom pa je rezultat ostao 11:11.
Nažalost, nova greška Srbije je omogućila Kini drugu meč loptu, Stojanovićeva je briljantno reagovala na mreži i neutralisala opasnost, ali naredni ritern nije bio dobar i Kina je stekla treću meč loptu.
Nina je i tu opasnost otklonila, fenomenalnom kretnjom na mreži i anticipacijom pokušaja dijagonale, ali je Aleksandra odigrala loš volej i dozvolila Kini četvrtu meč loptu, što je ponovo vratila na nulu Stojanovićeva, instinktivnom reakcijom na mreži.
Lako su Kineskinje došle do pete meč lopte, Krunićeva je odlično servirala i došlo je do novog izjednačenja, ali zatim i do šeste meč lopte za Kinu, pošto je Aleksandra pogodila mrežu iz forhenda sa osnovne linije.
Ni ovu priliku Kina nije iskoristila, ali je dobila novu, čak sedmu koju je realizovala za plasman u drugo kolo turnira.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Medvedev je „prokuvao“ i – pobedio, Karacev počistio Amerikanca! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala