Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Medvedev je „prokuvao“ i – pobedio, Karacev počistio Amerikanca! /video/

© AP Photo / Patrick SemanskyDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, ostvario je tešku pobedu na startu olimpijskog turnira savladavši Aleksandera Bublika u dva seta, dok je njegov zemljak Aslan Karacev daleko lakše pobedio Tomija Pola iz Amerike.
Drugi igrač sveta je u teškim vremenskim uslovima uspeo da ostvari trijumf sa 6:4, 7:6.
Meč je bio veoma neprijatan za Medvedeva, tokom njega je morao da posegne za ekstremnim načinima rashlađivanja i da koristi čak i led.
On je sjajno započeo meč, napravio je brejk već u prvom gemu i to je bilo dovoljno da uvodni period reši u svoju korist.
Ipak, drugi set je doneo mnogo uzbuđenja, Bublik je poveo sa 2:0, Medvedev je uspeo da smanji zaostatak i izjednači na 3:3 pa je set otišao u taj-brejk.
U dodatnom periodu Bublik je imao i set loptu, ali je Medvedev iskoristio treću priliku da završi meč i plasirao se u drugo kolo.
Njegov naredni protivnik je Sumit Nagal koji je savladao Dmitrija Istomina.
Sa druge strane, Karacev je imao lagan posao protiv Amerikanca, rešio je meč u svoju korist za svega 76 minuta, rezultatom 6:3, 6:2.
On će u narednom kolu igrati protiv Žeremija Šardija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala