Dodik: Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMilorad Dodik
Milorad Dodik  - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema te odluke ni autoriteta koji će promeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnosti u BiH, pa tu ništa ne može ni poslednja odluka, kako je kazao, međunarodnog mešetara Valentina Incka.
„Zastrašivanje Srba zbog istine završiće debaklom onih koji misle da se jedan narod, koji je kao malo koji stradao za slobodu, na ovakav način može utamničiti ili zastrašiti“, poručio je Dodik u izjavi za Srnu.
Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko  - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Bojkot Srpske odgovor na kukavički potez Incka
On je naglasio da je Incko to dobro znao, pa takvu odluku nije doneo na primer pre 12 godina kada je došao, već je to uradio odlazeći iz BiH, bez ikakve odgovornosti za događaje koji će uslediti, jer je uzeo milione evra u toj zemlji ne pokazavši ni zrno odgovornosti.
„Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina, jer ako je nešto očigledno i ako je nešto stvarno ne treba mu nikakva odbrana, pa je jasno kakvu Incko istinu brani i ko mu zbog toga aplaudira“, rekao je Dodik.
Dodik je podsetio da je 26 godina prošlo od građanskog rata i da se za to vreme nije se uspelo sa nametanjem kolektivne krivice niti je laž postala istina, tako ni, kako je ocenio, Inckova poslednja pakost neće imati više uspeha, preneo je portal RTRS.
„Čak i da zapuše usta svim Srbima, kako da ućutkaju međunarodne autoritete poput Gideona Grajfa, sudije poput Matimba Nijambe, koja je izuzela mišljenje u sudskom procesu generalu Ratku Mladiću, i brojne druge svetske autoritete“, konstatovao je Dodik.
Valentin Incko visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu. - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Potpaljena kriza koja preti da uništi dejtonsku Bosnu
On je ukazao da Republika Srpska nema nikakvu obavezu da konstruktivno priđe novonastaloj situaciji, jer ništa nije učinila da do ove situacije dođe i poručio da oni koji su zapalili vatru misle kako će ugasiti požar.
Inckova odluka bila je i tema vanrednog izdanja emisije Sputnjik intervju.
O tome šta su mogući scenariji u BiH, da li je Inckovo „zakucavanje“ isprovocirano izveštajem Nezavisne komisije o Srebrenici, koji ocenjuje da zločin koji se dogodio nije bio genocid, ili je odgovor na rusko-kineski nacrt rezolucije o visokom predstavniku, za Sputnjik govore diplomata u penziji Zoran Milivojević, politički analitičar iz Banjaluke Vojislav Savić i profesor Srđan Perišić:
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala