Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Rusi ukazali na probleme, Japanac reagovao: „Da objasnim...“ /video/

© AP Photo / Frank AugsteinLopta na Olimpijskim igrama
Lopta na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Ruski sportisti su uputili primedbe na račun smeštaja u olimpijskom selu u Tokiju, posle čega je usledila i reakcija organizatora.
Ruska delegacija se nalazi među hiljadama ljudi koji su stigli u japansku prestonicu kako bi učestvovali na Olimpijskim igrama, koje se održavaju sa godinom zakašnjenja zbog pandemijskih okolnosti.
Uprkos činjenici da su imali dodatnih godinu dana za organizaciju, japanski domaćini nisu uspeli da obezbede maksimalne uslove za boravak sportista i delegacija, na šta je ukazano iz ruskog tima.
Nikita Mazepin u bolidu F1 ekipe Fors Indija - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Uzalud zabrana – rusku zastavu ne mogu da zaustave pravila /foto/
Ruski sportisti su uputili žalbe na činjenicu da u pojedinim smeštajnim objektima nema televizijskih prijemnika, toaleta i frižidera, što je više nego neophodno s obzirom na to da će sportisti većinu vremena, van borilišta, morati da provode u sobama.
Ruski mediji su preneli da su sportisti ocenili da imaju osećaj kao da se nalaze u srednjovekovnoj državi, a ne u Japanu.
Na to je reagovao prvi čovek Organizacionog komiteta Olimpijskih igara Seiko Hašimoto.
„Mislili smo da smo pripremili sve, reagovaćemo povodom nedostatka frižidera i televizora, ali najpre da objasnim šta je problem sa ruskom delegacijom. Oni se nisu prijavili za korišćenje televizijskih prijemnika i frižidera“, naveo je Hašimoto.
Dres ukrajinske fudbalske reprezentacije sa obrisom Ukrajine koja uključuje i Krim - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Ukrajina besna na Japan zbog granice sa Krimom /foto/
Čak i da je Japanac u pravu, da li je zaista potrebno u 21. veku prijavljivati se za korišćenje frižidera i televizora, naročito u državi koja je prepoznata kao jedna od tehnološki najnaprednijih?
Kako god, ruski tim je reagovao, a sasvim je sigurno da će Japanci, imajući u vidu njihovu tradicionalnu ekspeditivnost, reagovati i omogućiti sportistima najbolje uslove za život u svojoj državi.
Neke stvari, međutim, neće moći da budu promenjene, poput visine plafona u pojedinim sobama, što je demonstrirao ruski teniser Karen Hačanov.
Ruski mediji podsećaju da je tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju bilo „popularno“ tražiti probleme u tom gradu, među zapadnim sportistima i zapadnim medijima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Spektakularan snimak iz Tokija – Novak kao stariji brat mladim Srbima /video/
Zoran Moka Slavnić (u sredini) sa reprezentaticem SAD Filom Fordom i saigračem Draganom Kićanovićem u finalu Olimpijskih igara 1976. god. u Montrealu, Kanada. - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Moka Slavnić za Sputnjik: Moskva je naša kruna /video/
Ruska atletičarka Darja Klišina tokom takmičenja u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Pekingu. - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Ruska lepotica spremna za Olimpijske igre /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala