Uzalud zabrana – rusku zastavu ne mogu da zaustave pravila /foto/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikita Mazepin u bolidu F1 ekipe Fors Indija
Nikita Mazepin u bolidu F1 ekipe Fors Indija - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Formula 1 tim pod imenom Has dospeo je na naslovne strane svetskih medija zbog novog dizajna svog bolida koji podseća na rusku zastavu.

Za novi dizajn svog bolida američka ekipa se odlučila nakon što je potpisala višemilionski sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom „Uralkali“, čiji je suvlasnik Dimitri Mazepin, otac Nikite Mazepina, jednog od dvojice vozača Hasa za narednu sezonu.

Za Has će naredne sezone, pored novajlije Mazepina, voziti i Mik Šumaher, sin čuvenog Mihaela Šumahera.

Dvadesetdvogodišnji Rus će zbog odluke Suda za sportsku arbitražu u narednom periodu morati da vozi pod neutralnom zastavom, pa se veruje da je novi dizajn bolida u neku ruku odgovor Hasa i novog ruskog sponzora na pomenutu zabranu.

​„Ovo je, definitivno, slučaj velike promene. Ovo je uzbudljivo vreme za nas zbog toga što nam se priključuje 'Uralkali' i što ćemo imati Mika i Nikitu kao naše vozače. Jedva čekamo da predstavljamo njihov brend tokom sezone“, rekao je Džin Has.

Has će uskoro i promeniti ime i postati Uralkali Has, odnosno Uralkali Has F1 tim, kako će glasiti pun naziv.

Američki tim je daleko od prvog koji je svoje boje prilagodio nekoj od zastava neke države.

Ekipa Alpin, do ove sezone poznata kao Reno, je na svojim bolidima istakla boje (plavu, belu i crvenu) u obliku koji podsećaju na francusku zastavu.

Automobil francuskog vozača Hasa F1 Romana Grožana izgoreo je nakon sudara tokom Velike nagrade Formule 1 Bahreina - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2020
Vozač iskočio iz buktinje: Horor na trci Formule 1 /foto, video/

Kritičari su trenutna dešavanja iskoristili kao povod da još jednom napadnu mladog Mazepina, za kojeg tvrde da ne bi bio deo Formule 1 da njegov otac nije planirao da uđe, a kasnije i ušao u Has.

Podsetimo, Dimitri Mazepin je 2013. godine kupio 20 odsto kompanije „Uralkali“ za 2,9 milijardi dolara, a trenutno je zamenik predsednika upravnog odbora.

Na bolidu Hasa neće biti reprezentovan samo Mazepin, pošto će na jednom delu biti ispisano i ime nemačke telekomunikacione kompanije „1&1“, koja je nedavno potpisala ugovor sa Mikom Šumaherom i proglasila ga svojim ambasadorom.

​► Sin ruskog milijardera stiže u društvo Šumahera sa epitetom „lošeg momka“

Vozač F1 posle stravičnog udesa: Setio sam se Laude, stavio sam ruke u vatru zbog dece

Šumaher je ponovo šampionsko prezime i vraća se u Formulu 1

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala