Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Novak prvi put pred medijima: Znam da je istorija na talonu

© AP Photo / Patrick SemanskyNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Znam da svi od mene očekuju da osvojim zlatnu medalju u Tokiju, voleo bih i ja, to nije tajna, sa godinama sam naučio kako da se borim sa pritiskom i upotrebiću taj recept, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković na konferenciji za medije srpskog olimpijskog tima u glavnom gradu Japana.
„Što si stariji, iskusniji si, imaš više mečeva iza sebe, automatski samouverenije pristupaš narednim izazovima jer si svestan da si to doživeo nekoliko puta. U mom slučaju u pitanju su neuspesi na OI. Jesam bio nervozan u Londonu i Riju, drugačija je vrsta pritiska kad za svoju zemlju ili na drugim turnirima“, izjavio je Đoković.
Pored Đokovića na konferencije za medije bili su i Božidar Maljković, Đorđe Višacki, Nataša Janković, Maja Ognjenović, Filip Filipović i Sonja Vasić.
„I zato ovde pristupam kao drugim turnirima, umanjujem očekivanja, barem sopstvena“, dodao je svetski broj 1.
Đokovića u prvom kolu očekuje duel sa Ugom Delijenom, a meč je na programu u nedelju oko devet časova.
„Možda je kliše, ali pristupiću tako da idem dan po dan, da budem fokusrian na sledećeg rivala. Ne znam mnogo o njemu, ali kad imaš protivnika koji je slabije rangiran od tebe, obično oni nemaju šta da izgube“.
Đoković kaže da se nada da će tokom turnira postepeno dizati formu.
„Ti prvi mečevi su nezgodni, protivnici nemaju šta da izgube. Nadam se da ću otvoriti turnir na najbolji način. Ja sam tip igrača koji, kako turnir odmiče, bolje igram i bolje se osećam. Nadam se da ću krenuti pobedom“, kazao je Novak.
On je dodao da se sjajno oseća kao deo tima Srbije.
„Ovo je četvrti put u karijeri, imao sam sreću da osvojim bronzu 2008, deluje kao mnogo davno. Olimpijsko iskustvo je jedinstveno, najposebniji, istorijski događaj, predstavljaš zemlju, deo si tima, osećaj je drugačiji. Kao individualni sportista predstavljam Srbiju gde god idem, ali na OI osećam timski duh. Podrška saboraca je tu. Imao sam najbolju gren slem sezonu do sada, nisam mogao da imam bolju uvertiru pred OI. Nadam se da ću imati i dobar turnir“, istakao je Đoković.
On je ponovio da se ne opterećuje previše pričom o najboljem u istoriji.
„Možda vam je dosadno da idem polako, oprezno, koncentrisan sam na sledeći izazov, ali to je pristup koji moram da imam. U prošlosti verovatno nisam to potpuno i to mi se obilo o glavu. Mnogo toga je uticalo na mene. Znam da je istorija na talonu, privilegovan sam što sam u toj poziciji“, istakao je Đoković i ponovio da je osvajanje gren slema, plus olimpijsko zlato, što je uspela samo Štefi Graf 1988, nekada bio san, a sada deluje prilično realno.
Takođe, istakao je da mu je žao što neće biti navijača, da ga publika pokreće i da je zato u jednom trenutku imao dilemu da li da dolazi u Tokio.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Čuveni Španac otkrio ko su „nagazne mine“ za Đokovića u Tokiju
Zoran Moka Slavnić (u sredini) sa reprezentaticem SAD Filom Fordom i saigračem Draganom Kićanovićem u finalu Olimpijskih igara 1976. god. u Montrealu, Kanada. - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Moka Slavnić za Sputnjik: Moskva je naša kruna /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Đoković u idealnom terminu kreće u pohod na zlato!
Gabi – odbojkašica Brazila - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Brazilka „odlepila“ za Novakom: Idolu – obožavam te! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala