Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Čuveni Španac otkrio ko su „nagazne mine“ za Đokovića u Tokiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
O učešću Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju komentar je imao i nekada drugi teniser sveta Aleks Koreča, koji je govorio o tome šta bi moglo da spreči srpskog tenisera na putu do zlata.
Dvostruki finalista Rolan Garosa i vlasnik 17 ATP titula analizirao je ko će Srbinu biti najveća pretnja na putu do zlata.
On je podsetio da se na Olimpijskim igrama mečevi igraju na dva, a ne na tri dobijena seta, što ide u korist Novakovim izazivačima.
Đoković je prvi favorit, sa time moramo svi da se složimo. Zbog toga što se ne igra u pet setova otvara se prostor igračima kao što su Danil Medvedev ili Aleksander Zverev, koji su već pokazali da mogu da naprave sjajne rezultate na takvim turnirima“, kazao je Koreča.
Korčea je prokomentarisao Đokovićevu odluku da se nedugo nakon osvajanja 20. Grend slem titule u karijeri na Vimbldonu pojavi u Tokiju, od kojeg su odustali mnogi teniseri iz samog vrha.
Novak je nedavno otkrio da je to uradio „jer je presudio patriotizam prema Srbiji“, ali se veruje i da je razlog jer u bogatoj karijeri nikada nije osvojio zlato na Olimpijskim igrama.
Iskusni Španac ističe da taj podatak ne bi trebalo da optereti najboljeg tenisera planete.
„Ne bih stavio preveliki pritisak na njega po pitanju osvajanja zlata. Ne bih bio previše razočaran da sam on i da ne osvojim OI. Ne mislim da bi trebalo da oseća više pritiska nego bilo ko drugi“, objasnio je Koreča.
On je istakao da Novak „nikome ne mora ništa da dokazuje“.
„Ako je već doneo odluku da ode, to je uradio jer ima dovoljno energije za to. Ako je Novak odlučio da ode, to je uradio jer je tako osetio u srcu. On je svetski 'broj 1', ima 20 Grend slem titula i teniser je sa najviše nedelja na prvom mestu. Ako bude na 100 odsto, imaće sjajnu šansu“, dodao je španski stručnjak.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
„Imaš super hranu, a ne koristiš začine“: Gerić za Sputnjik o mentalnoj pripremi i Đokovićevom inatu
Novak Đoković i Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Zverev zapretio Đokoviću i odbrusio Bekeru
Rodžer Federer i Novak Đoković posle finala Vimbldona 2019. godine - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Dok Federer bude slavio rođendan, Đoković će ponovo pisati istoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala