Liderka beloruske opozicije poručila Americi: Ne ustručavajte se da uvedete sankcije režimu

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska
Bivši predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Bivša kandidatkinja za predsednicu Belorusije i liderka tamošnje opozicije Svetlana Tihanovska izjavila je u intervjuu za Si-En-En da očekuje od Amerike odlučne korake prema Minsku.
Tihanovska se tokom jučerašnjeg dana sastala sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i nakon sastanka saopštila da je „zamolila Ameriku da se ne stidi da uvede sankcije režimu“. Ona smatra da će u budućnosti uslediti odlučne akcije američke vlade.
„Moguće je da će to kratkoročno biti bolno, međutim, ljudi sada pate zbog režima, a ne zbog sankcija“, podvukla je Tihanovska.
Predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Liderka beloruske opozicije: Želim da razgovaram sa Putinom
Ona je ubeđena da Ameriku i opozicioni pokret u Belorusiji ujedinjuje borba za demokratiju, ljudska prava i vladavinu zakona.
Sastanak Svetlane Tihanovske i Entonija Blinkena je održan 19. jula. Beloruska opozicionarka je tokom razgovora pozvala Sjedinjene Amerike Države da usvoje paket spoljne pomoći za beloruske nezavisne medije i da podrže civilno stanovništvo.
Beloruski predsednički kandidat Svetlana Tihanovska na mitingu u beloruskom gradu Borisovu - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Kancelarija glavne Lukašenkove protivnice dobila diplomatski status u Litvaniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala