Liderka beloruske opozicije: Želim da razgovaram sa Putinom

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska
Predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Bivša kandidatkinja za predsednicu Belorusije i liderka tamošnje opozicije Svetlana Tihanovska dala je intervju američkom listu „Nešenel interest“ u kojem je govorila o tome šta je neophodno da se desi kako bi opozicija pobedila u Belorusiji, a između ostalog je rekla i da želi da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Tihanovska, koja trenutno boravi u Americi, kazala je da beloruska opozicija želi dijalog sa Rusijom, ali da ona lično ne zna da li će ikada uspeti da se sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Takođe je rekla i da su Belorusija i Rusija oduvek negovali bliske veze, dok beloruska opozicija, s tim u vezi, ne želi da ima bilo kakve neprijatelje.
Predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Litvanija ne da Tihanovsku Belorusiji
Upitana da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima u Belorusiji Tihanovska je rekla da ona na tako nešto nije spremna, ali da će biti svojevrsni „moralni autoritet“ za sve one koji to budu želeli budući da je, kako je ocenila, Belorusiji potreban „dobar menadžer“.

Bajden će nam pomoći da pobedimo

Tihanovska je takođe izjavila i da bi opozicija u Belorusiji mogla da pobedi uz pomoć američkog predsednika Džozefa Bajdena.
Ona je izrazila nadu da će administracija Bajdena podržati opoziciju u Belorusiji i doprineti „demokratizaciji“ zemlje.
Beloruski predsednički kandidat Svetlana Tihanovska na mitingu u beloruskom gradu Borisovu - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Kancelarija glavne Lukašenkove protivnice dobila diplomatski status u Litvaniji
Pored toga, dodala je, bilo bi dobro i kada bi Amerika sprovela Maršalov plan za Belorusiju baš kao što je to bilo izvedeno na nivou cele Evrope posle Drugog svetskog rata.
Međutim, kako prenose mediji, iz rasporeda predstojećih sastanaka Bajdena za ovu sedmicu, koji je objavljen na sajtu Vele kuće, vidi se da američki predsednik nije planirao da se sastane sa Tihanovskom za vreme njenog boravka u SAD.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala