Teniserka srpskog porekla dobila žestoku kaznu na Vimbldonu

© AP Photo / Alastair GrantFrancuska teniserka Kristina Mladenović
Francuska teniserka Kristina Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Pratite nas
Kristina Mladenović, francuska teniserka srpskog porekla, dobila je jednu od najvećih kazni na ovogodišnjem Vimbldonu zbog ponašanja člana njene porodice.
Nekada Top 10 teniserka u singlu i trenutno prva dubl igračica sveta je doživela neočekivani debakl u paru sa višegodišnjom koleginicom Timeom Baboš.
Od Francuskinje i Mađarice su bile bolje Zarina Dijas i Arina Rodionova sa 6:1, 6:2, nakon čega je Mladenovićeva htela da što pre napusti kompleks Ol-inglad klaba.
​Pokušala je da sredi privatni transport ka hotelu u kojem su igrači i igračice boravili u vimbldonskom „mehuru“, ali su joj nadležni organi rekli da mora da sačeka organizovani autobus.
To je, kako prenosi britanski novinar Džordž Belšo, iznevriralo jednog člana njene porodice, koji je navodno verbalno napao osoblje, a moralo je da interveniše i obezbeđenje.
​Zbog toga je Mladenovićeva kažnjena sa 7.500 dolara, što je značajno više nego što je bilo koji drugi učesnik Vimbldona morao da plati zbog svojih postupaka.
Rodžer Federer tokom turnira u Haleu - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Federer odbrusio novinarima zbog pitanja o Đokoviću
Primera radi, Nik Kirjos je dobio dve kazne na ukupno 5.500 dolara, što je manje nego jedna kazna za Kristinu i njenu porodicu.
Stefanos Cicipas je u prvom kolu zbog "koučinga" kažnjen sa 3.000 dolara, koliko će morati da plate i, pored Kirjosa, Den Evans i Anastasja Pavljučenkova, zbog psovanja, odnosno nesportskog ponašanja.
Da situacija bude još lošija, Mladenovićeva je ekspresno završila i učešće u singlu, pošto je od nje bolja bila Elena Ribakina u prvom kolu sa 6:4, 6:0.
​► Đoković o britanskim provokacijama: Morao sam da im pokažem gde im je mesto
Rus posle neviđene drame izbacio Amerikanca! /video/
Sukob teniserki u Londonu: „Užasna si“; „Ti ćeš da mi kažeš“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala