Federer odbrusio novinarima zbog pitanja o Đokoviću

© AP Photo / Friso GentschRodžer Federer tokom turnira u Haleu
Rodžer Federer tokom turnira u Haleu - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Rodžer Federer je posle pobede u trećem kolu Vimbldona govorio o daljim pohodima na turniru i uspesima Novaka Đokovića ove sezone.
Federer je pobedio Britanca Kemrona Norija sa 3-1 u setovima i zakazao duel u osmini finala sa Italijanom Lorencom Sonegom.
Novinari su posle meča 39-godinjšeg Švajcarca upitali da li je i dalje aktivan teniser zbog toga što mu je Đoković „za petama“ po pitanju Grend slem titula kojih on ima 20, a Srbin 19.
„Ne, ne igram zbog toga što on igra dobro ili što pravi velike uspehe. Isto važi i za Rafu. Ja se bavim samim sobom. Imao sam probleme sa kolenom i na tome mi je bio fokus“, odbrusio je Federer novinarima.
Iako mu Novakovi uspesi nisu glavna motivacija, Rodžer ne beži od pohvala na račun srpskog tenisera, koji je nedavno oborio njegov rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP rang liste (311).
Novak Đoković tokom jednog od padova na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Novače, čuvaj se
„Izuzetno je impresivno sve što je on uradio ove godine. Kao što ste rekli, biće pred velikim izazovima u narednim danima. Za njega postoji opasnost na svakom koraku ako pogledate žreb“, objasnio je član „velike trojke“.
Đoković na Vimbldonu pokušava da dođe do treće Grend slem titule u godini, pošto je prethodno pokorio Melburn i Pariz.
„Bio je izuzetan u Australiji, a zatim i u Parizu. Tu je bio stvarno neverovatan. Deluje kao da je jasan favorit koje god kolo turnira bilo i on to zaslužuje. Veoma naporno je radio, a istovremeno igra veoma dobro. Biće baš teško pobediti ga“, podvukao je Federer.
Podsetimo, duel Federera i Đokovića moguć je tek u finalu, što bi bila repriza poslednjeg meča iz 2019. godine.
Dominacija Rusa kakva nije viđena od pada Sovjetskog Saveza
Sukob teniserki u Londonu: „Užasna si“; „Ti ćeš da mi kažeš“ /video/
Kirjosove pretnje Đokoviću završene predajom /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala