Novak otkrio koji je mehanizam razvio prethodnih godina

© AP Photo / Florian EiseleNovak Đoković na konferenciji za medije pred Vimbldon
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, obratio se medijima pre početka Vimbldona. Srpski igrač pričao je o tituli na Rolan Garosu, očekivanjima, ali i o mehanizmu koji je razvio prethodnih godina.
Đoković je godinama unazad često meta napada zapadnih medija, nekada opravdano, ali uglavnom su to neosnovani napadi, te onda još više „bole“.
U takvim situacijama teško je ostati imun i ponašati se da je sve u redu, ali Novak se sa takvim tretmanom susreće dugo i otkrio je da je razvio sopstveni mehanizam.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Novak se oglasio saopštenjem posle novog napada „establišmenta“
„Tokom godina razvio sam mehanizam koji mi pomaže da usmerim energiju na ono što je najvažnije, a to je sadašnjost“, rekao je Đoković medijima.
Srpskog tenisera u prvom kolu Vimbldona očekuje duel sa domaćim teniserom Džekom Drejperom za kog Novak kaže da je potražio pomoć kod Janika Sinera da bi dobio više informacija.
„Moram da uradim domaći i da pogledam njegove partije sa turnira Kvins. Imaće podršku sa tribina, tako da može da bude nezgodno, nema šta da izgubi. Pristupam meču veoma ozbiljno“, kazao je Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Đoković se obratio svetu: Dolazim iz zemlje zahvaćene ratom /video/
Duel Đoković i Drejpera igra se u ponedeljak oko 14.30.
Prvi reket sveta pričao je i o ljudima koji su došli sa njim u London, Grend slemovima i samopouzdanju.
„Troje ljudi je sa mnom, toliko je dozvoljeno. U zvaničnom sam hotelu, nije nam ovo da smo u prvom 'mehuru', ali se nadam da je poslednji“, rekao je Đoković i dodao:
„Grend slemovi su mi najveća motivacija. Pokušavam da igram najbolje u završnici i to mi je uspevalo u dosadašnjem delu karijere. Imam veliko samopouzdanje jer sam osvojio prethodna dva Grend slema. Rolan Garos me je iscrpeo, fizički i mentalno, ali mi je i dao dosta pozitivne energije“.
Novak je otkrio i šta mu je najveći zadatak u nastavku karijere.
„Najveći zadatak je ostati u sadašnjem trenutku. Uvek je nešto u igri, kada je u pitanju teniska istorija to su Rodžer (Federer) i Rafa (Nadal)“.
Vimbldon kreće u ponedeljak 28. juna, a pored Novaka istog dana će na teren Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.
Prvi cilj Novakove ofanzive – sa oznakom „hitno“!
Đoković se obratio svetu: Dolazim iz zemlje zahvaćene ratom /video/
Medvedev se zagreva za Vimbldon – finalom Majorke! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala