Novak se oglasio saopštenjem posle novog napada „establišmenta“

© AP Photo / Darko VojinovicNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta i osnivač nezavisne Asocijacije profesionalnih teniskih igrača, odgovorio je saopštenjem posle žestoke reakcije krovne organizacije ATP, na inicijativu PTPA u vezi sa borbom za prava igrača.
Novak Đoković tokom meča sa Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Đoković pojačao tim i zagrmeo: „Od vrha do dna moramo da imamo zajednički glas“
PTPA, organizacija koju su osnovali Đoković i Vasek Pospišil, kanadski teniser, kao nekadašnji predsednik i potpredsednik Saveta igrača ATP, najavila je inicijativu kojom želi da se igračima omoguće veća prava, odnosno učešće u donošenju odluka u vezi sa dešavanjima u svetskom tenisu.
ATP je na to odgovorio navodima da je PTPA pretnja po jedinstvo teniskog sveta, posle čega se Đoković oglasio saopštenjem.
„Organizacija je kreirana od strane igrača za igrače, mi verujemo da je pošten odnos i transparentnost kroz profesionalni tenis, donošenje odluka, koje neće imati samo benefite za sport, već će i podržati igrače koji su na dobri pozicijama, ali i one koji jedva preživljavaju.
Progres i rast dolaze kada radimo zajedno da reformišemo establišment i njihov mentalitet i da prigrlimo inovacije i saradnju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Novakova organizacija – „najveća pretnja“?!
Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30- godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vreme i može da ima razne efekte na igrače danas i na generacije koje dolaze. Vaš plan može imati i poguban uticaj. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja.
Poslali smo mnogo zahteva za sastanke PTPA sa čelnicima ATP-a, koji su eksperti u ovoj oblasti. Poslali smo i listu sa nekim neodgovorenim pitanjima. Mi, uz poštovanje, tražimo da odlože glasanje sve dok ne saznamo više i dok ne dobijemo odgovore na pitanja.
Kao što smo naveli u našem pismu ATP-u ove nedelje. To je nedokučivo da ATP glasa 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihovu sposobnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30-godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani.
Da budemo iskreni, mi ne kažemo da je 30-godišnji plan loš, mi samo želimo više pojašnjenja. Sve do tada glasanje mora biti odloženo. Hvala vam što ste ste pridružili PTPA pokretu. Zajedno radimo na tome da naš sport bude još bolji“, naveo je Đoković u saopštenju.
► Đoković: Bio si deo mog odrastanja, hvala!
► Novakov govor u Francuskoj je bio znak – promene se moraju dogoditi /video/
► Američki novinar: Sve je uvek bilo protiv Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala