Novakova organizacija – „najveća pretnja“?!

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Asocijacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), koju su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil, sa ciljem zaštite prava tenisera, našla se na udaru kritika krovne teniske organizacije ATP.
Novak Đoković u Visokom u Bosni - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Beker: Đoković crpi energiju iz „svetog brda“
PTPA je osnovana pošto su Đoković i Pospišil napustili pozicije predsednika i potpredsednika Saveta igrača ATP, što je izazvalo tektonske poremećaje u svetu tenisa i najavilo revoluciju.
Đoković je u brojnim medijskim nastupima naglašavao potrebu da se igrači izbore za svoja prava i bolji tretman, naročito tokom pandemijske godine.
Ipak, to nije nailazilo na dobar odjek u ATP, kao ni nedavno saopštenje u kom je navedeno da je PTPA ojačana značajnim ličnostima poput nekadašnjeg funkcionera sindikata igrača u američkoj hokejaškoj ligi, Adama Lerija.
„Zahvalan sam našem PTPA timu i svim igračima koji su prišli našem timu, kako bi učinili sve da nam svima bude bolje u ovom našem divnom sportu. Želimo da pomognemo svim igračima, ne samo onima koji su među 100 najboljih, kako bismo pristojno živeli i kako bi njihova prava bila zaštićena na terenu i van njega. Od vrha do dna, moramo da imamo zajednički glas, koji će pomoći igračima i danas i u budućnosti“, poručio je Đoković.
ATP nije časila časa, usledilo je „kontraobaveštenje“.
„Zaštita i unapređivanje interesa igrača osnovni je princip ATP otkako je udruženje osnovano 1972. Ovo je unapređeno 1990. formiranjem ATP tura, ravnopravnog partnerstva igrača i turnira. Kroz ovo su igrači dobili nešto jedinstveno u sportu – jednako pravo glasa. Danas ATP, zajedno sa Odborom i Savetom igrača, čije predstavnike igrači biraju demokratski, radi iz nedelje u nedelju na poboljšanju interesa igrača“, saopštili su iz ATP.
Uz to, upućen je i negativan komentar na račun ustupanja PTPA.
„Stvaranje posebnog entiteta igrača pruža jasno preklapanje, deli igrače i dalje fragmentira sport. Tu podeljenost su vodeći stručnjaci, iz sporta i van njega, identifikovali kao najveću pretnju za potencijalni rast tenisa. Ovaj problem ATP rešava kroz Strateški plan zajedno sa VTA, Grend slemovima i ITF“, navedeno je u saopštenju.
► „Žao mi je Novaka, nisu ga cenili koliko zaslužuje“
► Novakov govor u Francuskoj je bio znak – promene se moraju dogoditi /video/
► Đoković pojačao tim i zagrmeo: „Od vrha do dna moramo da imamo zajednički glas“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala