Perina rabona: Od kokoške do Ronalda

© AP Photo / Bernadett SzaboKristijano Ronaldo – EURO 2020
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
Pratite nas
Šta god uradio Kristijano Ronaldo, na terenu ili van njega, to odjekne jako poput probijanja zvučnog zida. Ne samo u fudbalskom, već u čitavom svetu.
Portugalski superstar našao se u centru pažnje zbog staklenih flašica Koka-kole koje je sklonio u stranu na koferenciji za medije, dajući prednost izvoru života – vodi!
Petar Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Perina rabona: Mnoga srpska deca nemaju gde da gledaju fudbal – nek prebace na rijaliti
I momentalno su počela utrkivanja raznoraznih marketinških agencija kolika je šteta čuvenog američkog brenda koji je tek tako „sklonjen“ iz fokusa, Ronaldovom spontanom reakcijom.
Hm... Nisam baš siguran da je Kristijano to tek tako slučajno uradio jer vrlo dobro zna da je Koka-kola jedan od glavnih sponzora Evropskog prvenstva i da je „masno“ platila da stoji tu. U strogom centru pažnje!
​Sve i da su tačne pretpostavke i računice da je Koka-kola na gubitku četiri milijarde evra zbog Portugalca, ono što je Ronaldo uradio nema cenu.
Pokrenuo je po običaju lavinu jer su njegovim stopama krenuli selektor Rusije Stanislav Čerčesov, mlada zvezda Italijana Lokateli, kao i Pol Pogba koji je sklonio pivo. Taj trend sklanjanja gaziranih napitaka i piva na EVRO pokrenuo je upravo Portugalac čija je moć neverovatna, a njegove reakcije ne uzdrmaju samo fudbalski svet, već zemaljsku kuglu.
Neću izmisliti toplu vodu ukoliko napišem da je i anti-reklama bolja od nepostojeće reklame, kada se o nečemu ne priča i ne piše, a trenutno svet bruji od potezu Portugalca, kasnije i šefa „zbornaja komande“, te heroja Italije, kao i Pogbe...
Setimo se samo prve reklame kada je kokoška snela jaje, a onda išla i kokodakala. Jasno je da se time hvalila, i da su svi morali da čuju „važnu“ vest.
To je to, bitno je da se nečemu priča, da se nešto dešava, da ljudi komentarišu događaj kakav god da je. Jer, tišina „ubija“.
Čerčesov je recimo, onako mangupski, k'o ispred lokalnog dragstora otvorio limeni čep o čep koristiće dve flašice Koka-kole, od kojih je jednu zamalo eksirao.
Možda je čovek samo bio žedan posle iscrpljujuće partije svoje Rusije, a možda je samo hteo da udari kontru Ronaldu i njegovom potezu.
Bilo kako bilo, trend pomeranja gaziranih pića na Evropskom prvenstvu je nastavljen i uzeo je maha, a od toga čisto sumnjam da ima bolje reklame za najjači i najpoznatiji američki brend, koji će brzo nadoknaditi one, navodno, izgubljene četiri milijarde evra.
Ko zna koliko novca Leo Mesi uzima od Pepsija, ljutog i večitog Koka-kolinog rivala, čiji je glavni promoter.
A, Koka-kola ovde nije morala da plaća Kristijanu, navodno je na gubitku koji se meri milijardama evra, ali će vreme pokazati da će „eksplozija“ zbog anti-reklame Portugalca tek uslediti i da će Koka-kola trljati ruke i puniti, već pune džepove.
Ronalda možete da volite ili da ga mrzite, ali on je super-čovek. Šta god  dotakne, pretvara u zlato.
Setimo se samo skandala sa kapitenskom trakom na Marakani u sudaru Srbije i Portugalije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
​Nije mu priznat očigledan gol, posle čega je demonstrativno bacio traku na travu, usledili su zvižduci koji su parali nebo nad najvećim srpskim stadionom.
Kasnije je ta ista traka prodata za 7,5 miliona evra i novac je iskorišćen u humanitarne svrhe za lečenje malog Gavrila  Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije.
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Stepijeva kontra: Francuzi marširaju ka tituli, Nemci će brzo kući
I to nije sve. Kristijano je ekspresno poslao i svoj potpisani dres, koji je takođe prodat na aukciji i novac je prosleđen za lečenje malog heroja Gavrila.
Ne radi se ovde o dve pomerene staklene flašice čuvenog gaziranog pića za koje bih lično dodelio Nobelovu nagradu, jer se decenijama "umivam" i „davim“ u istom, zaboravljajući da pijem vodu, što je bila Ronaldova poruka. 
Ovde je u pitanju nešto daleko veće i šire, to je ta neverovatna moć Kristijana Ronalda da sve što dotakne pretvara u zlato, da postavlja i pomera granice i da ga veliki broj zvezda sledi, a da na kraju i obični smrtnici imaju koristi od toga.
► Mačak Ahil predvideo pobedu Rusije!
► Perina rabona – Zanemeli su svi, ali doktor zna bolje: „Nije kraj“
► Rusija strepela zbog horor povrede na Evropskom prvenstvu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala