Stepijeva kontra: Francuzi marširaju ka tituli, Nemci će brzo kući

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Zahuktava se Evropsko prvensto i pokazuje se zbog čega su favoriti, favoriti. Francuska je demonstrirala silu protiv Nemačke, a uz njih je na otvaranju najviše pokazala i Italija koja je pregazila Tursku (3:0).
„Azuri“ su na mene ostavili najjači utisak u utakmicama prvog kola. Promenili su potpuno filozofiju, ranije su favorizovali čuveni „katanaćo“, a sada tokom čitavog meča rade konstantni presing, idu napred, igraju  otvoreno i traže da postižu golove.
​Možda su Španci nekog razočarali, ali to kod mene nije slučaj. Čini mi se da su Šveđani imali jedan težak kondicioni trening, jer od 90 minuta, čak 85 minuta nisu imali loptu u posedu, već je ona bila kod Španaca.
Ekipa bez velike zvezde, ali taktički i tehnički možda i najspremnija kada je u pitanju EVRO. Pokazaće to utakmice koje dolaze, može interesantno po „furiju“ da se otvori prostor i da se popnu visoko - među prve četiri ekipe.
Aleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Rusija majstorijom Mirančuka ostala u trci za nokaut fazu! /video/
Francuzi su najkompletniji tim, to se pokazalo protiv Nemačke, i to na Alijanc areni. Stiče se utisak da mogu da postignu gol kada god požele, dok pozadi imaju četvoricu, petoricu koji kidaju. Marširaju ka novoj velikoj tituli, posle osvojenog Svetskog prvenstva.
S druge strane, Nemci su stvorili samo jednu šansu, preko Gnabrija, što pokazuje strašnu snagu „trikolora“.
Francuzima su poništena i dva gola, a prava je misterija zbog čega nije dosuđen čist penal koji je Humels skrivio nad Mbapeom. Video-tehnologija (VAR) nije čak ni konsultovana, što je prosto neverovatno. Baš me čudi da se nije oglasio VAR.
Ni nemački mediji u svojim izveštajima dan kasnije ne pominju tu u najmanju ruku spornu, a tako očiglednu situaciju gde je Humels sa leđa udario po nogama Mbapea, a loptu nije ni dodirnuo.
Sramota!
​Jasno je da Nemci nisu ono što su bili, ali su svakako turnirski tim. Sada imaju strašno veliki pritisak da u subotu pobede Portugaliju koja je slična Italiji i Španiji, a na to ima u svojim redovima golgetera koji ne prašta. Ronaldo je oborio Platinijev rekord i sada je sa 11 pogodaka i zvanično najbolji strelac evropskih šampionata, ali je i dalje gladan golova.
Videlo se protiv Mađara, kada je zatresao mrežu, on uzima loptu i ide dalje. Znači, nema stajanja. Nikada nije zadovoljan, uvek je izuzetno motivisan.
Portugalci su dugo „lomili“, „lomili“ i „slomili“ otpor žilavih Mađara. Moram da istaknem i da su Portugalci jedna od tehnički najobrazovanijih ekipa. To je ekipa koja može da napravi dar-mar Nemcima.
Ali, pošto će čak četiri trećeplasirane selekcije iz šest grupa proći u nokaut fazu, ostavlja prostor „pancerima“ da i u slučaju remija, kasnije pobede nad Mađarima u poslednjem kolu prođu grupu.
Nemci će biti u problemu ako izgube od Portugalije, a svakako mislim da će sa ovakvom ofanzivnom igrom, i samo jednom kreiranom šansom protiv Francuske, brzo kući.
Čak i da izađu iz grupe, i da budu recimo treći, udaraju na grupu gde se očekuje da Englezi budu prvi, pa ova moja prognoza da će brzo kući i te kako pije vodu.
Nije viđena igra koja je mogla da donese uspeh, što je krasilo „Elf“ sve one godine kada su bili dominantni. Moraju pod hitno da poprave svoju igru ili vrlo lako mogu brzo da ispadnu.
Ne treba potceniti ni Mađare, koji će mnogima biti trn u oku, što se videlo protiv Portugalije gde su se skoro do 85. minuta držali.  A, onda je jedan gol sve srušio...
Ne smem Belgiju da zaboravim sa Lukakuom u špicu napada koji je izuzetno brz i opasan, kako sa loptom tako i bez nje. Romelu je imao fantastičnu sezonu sa Interom s kojim je uzeo titulu u
Seriji A, pa sada nastavlja da blista u reprezentativnom dresu.
​Belgijancima je ovo jedno od poslednja dva velika takmičenja ove generacije i moraju nešto da urade. Svesni su da posle Evropskog prvenstva imaju još Svetsko prvenstvo u Kataru i to je to od ove sjajne generacije.
Marko Arnautović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Arnautović suspendovan zbog psovanja Albanca!
Čini se da su shvatili to, pokazali su protiv Rusije koliko su moćni. A Rusi su me u tom uvodnom meču razočarali, popravili su utisak protiv Finaca koje su pobedili minimalnim rezultatom.
Tehnički i taktički ekipa koja se školu od sedme godine, pa sve dok ti igrači na završe karijeru.
I Hrvati su totalno podbacili i razočarali su protiv Engleza, baš sam čitao po hrvatskim medijima da selektor Dalić mora mnogo toga da promeni, ukoliko hoće da im se popravi igra onu koju su imali na Mundijalu u Rusiji pre tri godine i da se nadaju plasmanu u drugi krug.
Modrić je fantastičan igrač, ali ne može sam. Mnogo se troši, vraća se da prenese loptu i posle dok stigne do završnice bude umoran. Olako je potrošen Rebić na poziciji centarfora koja mu ne prija, kao ni ta igra leđima.
Daleko bolji i opasniji je na levom krilu i valjda će to Dalić shvatiti do narednog meča.
Tek će da se zakuvaju stvari na EVRO, ali i za sada je dobar kvalitet fudbala. Samo da ne bude povreda, u tom slučaju će favoriti i ekipe koje najlakše budu prošle kroz prvu fazu imati fizičku i tehničku suspstancu da završe u polufinalu ili finalu.
I ponavljam, ne optisujte Španiju, koja uprkos remiju uopšte nije razočarala. Setimo se samo Portugalaca kako su postali evropski prvaci. Mislim da su imali tri remija, a na kraju su se popeli na krov Evrope.
To je fudbal, bitno je samo da ne gubiš, pogotovo na na otvaranju, a kasnije su i čuda moguća.  
► Rus odbio provokaciju o „klečanju i zviždanju“
► Pobeda života, češka „bomba“, Ronaldo za istoriju, padobranac i – Srbin na udaru /foto, video/
► Mačak Ahil predvideo pobedu Rusije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala