Rusija majstorijom Mirančuka ostala u trci za nokaut fazu! /video/

© AP Photo / Anton VaganovAleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020
Aleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Rusije pobedili su Finsku 1:0 u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva. „Zbornaja komanda“ ostvarila je važnu pobedu i u poslednjem kolu protiv Danske igraće za plasman u nokaut fazu.
U Sankt Peterburgu gledali smo odličan fudbal, sa mnogo prilika, ali viđen je samo jedan gol – i to u mreži Finske.
Igrala se nadoknada prvog poluvremena, utisak je bio da će se na petnaestominutnu pauzu otići bez golova, međutim, Aleksej Mirančuk pobrinuo se da tako ne bude.
Mirančuk je dodao loptu do Dzjube, ovaj mu je uzvratio i ofanzivni vezni Atalante ušao je u kazneni prostor. Namestio se na levu nogu i majstorskim udarcem u dalji ugao savladao je Hradeckog.
U prvom poluvremena videli smo veliki broj šansi. Prvu je imao napadač Finske Pohjanpalo. U četvrtom minutu prevario je Safonova i pogodio za 1:0, ali je bio ofsajd i pogodak je poništen.
Šest minuta kasnije Magomed Ozdoev imao je sjajnu šansu za Rusiju. Bio je u odličnoj poziciji, ali je šutirao snažno preko prečke. Već u 21. minutu videli smo još jednu šansu.
Pohjanpalo je ponovo bio u šansi, ali je Divejev odlično reagovao i sprečio napadača Finske da uputi ozbiljan udarac.
U nastavku poluvremena nije bilo većih prilika, a onda u drugom minutu nadoknade Mirančuk postiže, ispostaviće se, jedini gol.
Ni drugo poluvreme nije razočaralo. Dve šanse na startu imao je Temu Puki, jednom mu je blokiran šut, a drugi put je Safonov odbranio. Rusija je najbolju priliku imala u 66. minutu preko Žemaltedinova.
Izašao je ispred golmana i šutirao u dalji ugao. Lopta je završila malo pored stative. Šest minuta kasnije Zbornaja komanda ponovo je mogla da duplira prednost. Ovoga puta je Kuzjajev zapretio, a Hradecki mu je odbranio.
Do kraja nije bilo većih prilika, te je Rusija zasluženo pobedila.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Arnautović suspendovan zbog psovanja Albanca!
Mačak Ahil predvideo pobedu Rusije!
Rus odbio provokaciju o „klečanju i zviždanju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala