Milvokijev dvojac ubacio 68 od 86 poena i nokautirao Bruklinov supertim /video/

© Foto : fiba.basketballGrčki reprezentativac Janis Adetokumbo na zagrevanju pred meč sa SAD
Grčki reprezentativac Janis Adetokumbo na zagrevanju pred meč sa SAD  - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Milvoki Baksa uspeli su zahvaljujući, Janisu Adetokunbu i Krisu Midltonu, da smanje rezultat u polufinalu Istočne konferencije na 2:1, pobedivši Bruklin rezultatom 86:83 (30:11, 15:31, 22:23, 19:18).
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
„Amerikanci tvrde da su kolevka košarke i ne mogu da prihvate nekog iz 'male Srbije'“
Evropska košarka igrala se u Milvokiju, čvrste odbrane i izuzetno mali broj poena za jednu NBA utakmicu, s obzirom na to da je u prva dva susreta pomenutih timova u Bruklinu, oba puta palo  više od 200 poena.
Sada, zategnute odbrane uz „rafalnu paljbu“ Baksovog tandema - Janis Adetokunbo i Kris Midlton, koji su zajedno ubacili 68 od 86 poena! Midlton je bio najefikasniji akter susreta sa 35 postignutih poena uz 15 skokova, dok je Grk na svom kontu imao 33 poena i 14 skokova.
S druge strane, zvezde Bruklina, oslabljene neigranjem Džejmsa Hardena, predvođene Kevinom Durentom - 30 poena i 11 skokova i Kajrijem Irvingom - 22 poena, nisu mogle da izađu na kraj sa Janisom i Krisom.
Prve dve četvrtine pokazale su potpuno različita lica oba tima. Baksi su poveli 20 razlike na samom startu, na kraju su prvu četvrtinu dobili rezultatom 30:11, da bi u drugoj „prosuli“ praktično sve što su stekli - 15:31.
Ipak, fantastična partija Midltona i Adetokunba omogućila je Baksima da ostanu u igri za plasman u veliko finale Istoka, smanjili su na 2:1 u seriji i naredni meč takođe igraju pred svojim navijačima.
Loša vesti za Milvoki, a odličneaza Bruklin jeste povratak Džejmsa Hardena, koji je propustio dosadašnje polufinalne mečeve zbog povrede, pa će Bruklinov supertim biti ponovo na okupu, što će otežati posao Janisu i ekipi.
U petak rano ujutru po evropskom vremenu odigran je još jedan NBA meč, u kojem je Juta Džez uspela da povede 2:0 u seriji protiv Klipersa u polufinalu Zapada.
Egal je bio okršaj Džezera i Klipersa, koji su sve vreme bili blizu da naprave brejk pred dve utakmice u Los Anđelesu, ali se to na kraju nije dogodilo.
Mičel Donovan pružio je odličnu partiju, mada je mnogo šuteva uzeo, a na kraju je susret okončao sa 37 poena, tri skoka i četiri asistencije u pobedi njegove Jute rezultatom 117:111. Serija se sada seli u „grad anđela“.  
► Šta bi tek bilo da se Jokić ne preziva tako...
► Zvezda deklasirala Megu i povela u seriji!
► Pobeda sporta nad farmacijom u režiji Nikole Jokića /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala