Srba nema, ali su ulogu preuzeli Englezi – i to pred duel sa Hrvatima

© REUTERS / LEE SMITHFudbaleri Engleske
Fudbaleri Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Česta je krilatica da u Srbiji postoji sedam miliona fudbalskih selektora – na Evropskom prvenstvu koje počinje 11. juna to nećemo videti jer se srpski tim nije plasirao, ali su Srbe u ovom slučaju zamenili Englezi i to u pripremama za duel sa Hrvatskom.
sporni Dres Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Hrvate su kaznili zbog „Za dom spremni“, ako ne kazne Ukrajinu – nastaće katastrofa
Britanski mediji već mesecima spekulišu o tome kakav tim će na teren izvesti selektor Garet Sautgejt, a diskusija je startovala već po pitanju desnog beka, s obzirom na to da su se u konkurenciji našla čak četvorica igrača.
Otpao je Aron Van Bisaka, fudbaler Mančester junajteda, ali se povredio Trent Aleksander Arnold pa je Sautgejt ostao „samo“ sa dva igrača – Risom Džejmsom iz Čelsija i Kiranom Tripijeom, članom madridskog Atletika.
Ipak, nekoliko dana pred utakmicu brojni stručnjaci spekulišu o tome kako će Engleska zaigrati protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva.
​Jedan od njih je i bivši igrač Kris Saton, koji bi na desnog beka Kajla Vokera, a u vezni red veoma mladu postavu, Fila Fodena, Mejsona Maunta i Džuda Belingema, koristeći formaciju sa četiri igrača u odbrambenoj liniji.
Ian Lejdimen, analitičar, sa druge strane veruje u sistem sa trojicom defanzivaca, uz Vokera bi na desnu stranu bi pozicionirao Vokera, ali i Tripijea, dok bi prednost dao i vezisti Džeku Grilišu, te na klupi ostavio Markusa Rašforda.
Met Hjuz, takođe analitičar, veruje u četvoricu igrača u defanzivi, ali i trojicu napadača, što su uloge koje je namenio Rahimu Sterlingu, Hariju Kejnu i Filu Fodenu, dok novu formaciju sa po trojicom defanzivaca i ofanzivaca promoviše Sami Mokbel.
Dominik King, analitičar, kandiduje identičnu, dok je za Marka Pedžeta bolja ona sa četvoricom defanzivaca i samo jednim napadačem, uz nepomenu da je Vokera pomerio na desnog štopera, a ulogu desnog beka je poverio Džejmsu.
Britanski Dejli mejl je objavio projekcije sastava još osmorice analitičara i nijedna nije ni identična, što selektora Sautgejta stavlja pred veliki test, s obzirom na to da će sa ogromnim imperativom pobede morati da uđe u duel sa Hrvatskom, koja poslednjih meseci ne izgleda kao ekipa koja nosi epitet vicešampiona sveta.
Utakmica je zakazana za nedelju 13. jun od 15.00, na Vembliju u Londonu. 
► Srbija nije uspela da pobedi Jamajku
► Neozbiljan potez Italijana – „obrisali“ Srbina i Albanca
► Hrvate su kaznili zbog „Za dom spremni“, ako ne kazne Ukrajinu – nastaće katastrofa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala