Zvezda preko Borca lako do finala sa Megom

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić
Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je očekivano izborila plasman u finale Košarkaške Superlige Srbije, nakon što je i u drugoj utakmici pobedila Borac iz Čačka ubedljivim rezultatom 80:57 (19:8, 27:23, 15:13, 19:13). Crveno-bele u borbi za trofej očekuje sudar sa Megom, koja je eliminisala Partizan.
Zvezdu koja je bila bez Amerikanaca Korija Voldena i Džordana Lojda, do pobede je predvodio Ognjen Dobrić sa 16 poena, dok je Dejan Davidovac ubacio 10 poena.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Bura u BiH – titula dodeljena jedinoj ekipi koja se pojavila na turniru: „Živimo u bednoj državi“
Upravo je Davidovac bio taj koji je odlično otorio utakmicu sa pet vezanih poena, što je Zvezdi donelo brzinsku prednost.
Na kraju prve četvrtine tim Dejana Radonjića imao je dvocifrenu prednost, pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani i svega osam primljenih poena - 19:8. 
Aktuelni šampion ABA lige je kroz tranziciju uspevao da zadaje glavobolju Čačanina, koji jednostavno nisu imali pravo rešenje za takvu igru, a mučili su se i u fazi napada.
Zvezda je kontrolisala situaciju od prvog do poslednjeg minuta, nije dozvolila timu koji s klupe vodi njen bivši košarkaš Marko Marinović da učini utakmicu neizvesnom.
Šut spolja nikako nije služio Borac, dok su crveno-beli bili na visini zadatka. Borac je u drugoj četvrtini uspeo da priđe Zvezdi na svega tri poena zaostatka, pre svega zbog odlične partije 17-godišnjeg Đorđa Ćurčića, ali je ubrzo stigao odgovor gostiju.
Trojke Dobrića, Lazića i Marka Jagodića-Kuridže obezbedile su Beograđanima da odu na mirnih plus 14 na poluvremenu.
Do kraja susreta Zvezda je igrala rasterećeno i ta prednost je rasla, da bi na kraju susret bio okončan rezultatom 80:57. Crveno-bele sada čeka repriza finala Kupa Radivoja Koraća sa Megom, koja je u polufinalu izbacila Partizan posle majstorice.
​Prvi meč finalne serije KLS zakazan je za sredu.
Atlanta kroz dramu do brejka – Bogdan i Jang trojkama presudili Filadelfiji
► Jokić stavlja Srbiju u američku istoriju – zauvek /video/
► Partizan nemoćan – Mega preko crno-belih do istorijskog finala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala