Bura u BiH – titula dodeljena jedinoj ekipi koja se pojavila na turniru: „Živimo u bednoj državi“

© SputnikKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Širokog postali su šampioni Bosne i Hercegovine jer se nijedna druga ekipa nije pojavila na završnom turniru domaćeg šampionata. Skandal u zemlji naših suseda o kojem bruji region, s obzirom na to da je integritet pomenutog takmičenja ozbiljno urušen i preti da se odrazi na čitav sistem.
Široki je na Fajnal-foru bosanskohercegovačkog prvenstva trebalo da se sastane sa Igokeom, Borcem iz Banjaluke i Sparsima iz Sarajeva.
Timovi su prethodno poslali dopis Košarkaškom savezu BiH u kojem su istakli želju da ne igraju završni turnir, odnosno da prihvataju postojeće stanje na tabeli.
Titula je trebalo da se dodeli prvoplasiranoj Igokei, koja je ujedno i trebalo da bude organizator Fajnal-fora.
Tadija Dragićević i Miroslav Raduljica - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Kumovi prepuni anegdota: Kako „preživeti“ Marijupolj i da li je Kina – „Mars“? /video/
Međutim, ekipa iz Laktaša je otkazala organizaciju, koja je dodeljena ekipi iz Širokog Brijega – koja je, ujedno, bila i jedina koja je bila za održavanje Fajnal-fora.
S obzirom da su Igokea, Borac i Sparsi istrajali u odluci da ne igraju na završnom turniru, odnosno da se samo Široki pojavio na istom, njemu je su upisane sve pobede i dodeljena mu je titula.
Širokom je ova nezapamćeno kontroverzna titula 11. u istoriji, prva od 2019. godine, kada su u finalu bili bolji od Sparsa. I jasno je da su ekspresno počeli da se oglašavaju iz ostalih timova, među kojima je prvi bio predsednik Sparsa iz Sarajeva Nihad Selimović.
„Svi koji su učestvovali u ovome treba momentalno da podnesu ostavke“, rezigniran je bio Selimović. 
Daleko oštriji bio je Dragan Bajić, trener košarkaša Igokee, koji je opleo po Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, dok je ekipu Širokog nazvao „jadnom“.
„Šta normalan čovek može da kaže na ovakvu situaciju? Ne znam ko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovakav način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehar. To dovoljno govori u kakvoj bednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta, pa do svih ostalih oblasti. Trenutno sam u Skoplju i zbog svega ovoga ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Severnu Makedoniju čiji sam selektor“, poručio je ogorčeni Dragan Bajić.  
Jokić stavlja Srbiju u američku istoriju – zauvek /video/
Srpska haubica u Španiji – Avramović za Sputnjik otkriva zašto ne vidi sebe među „večitima“
Partizan nemoćan – Mega preko crno-belih do istorijskog finala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala