Blistavi um „šahiste“ iz Sombora /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, još jednom je oduševio ljubitelje igre pod obručima razmišljanjem poput šahiste u spektakularnoj petoj utakmici protiv Portlanda u prvoj rundi plej-ofa.
Iako je imao sjajnu statistiku, 38 poena, 11 skokova i devet asistencija, to nije ono zbog čega je srpski košarkaš digao na noge američku javnost.
U duelu Nagetsa i Blejzersa videli smo sve što košarka može da ponudi. Dva produžetka, spektakularne individualne partije (Lilard 55 poena), i veliku dramu, međutim, utakmicu je odlučila jedna asistencija.
„Naravno da volim trojku koju je pogodio Porter junior, ali da li ste videli dodavanje? Jokić je čekao da Eron Gordon utrči, što je nateralo Roberta Kovingtona da se pomeri bliže reketu. Nakon toga je poslao savršen pâs preko Kovingtona. Jokić ima blistav košarkaški um“, napisao je na Tviteru otac Majkla Portera juniora.
Pre nekoliko meseci pisali smo već kako Jokić razimšlja poput šahiste, kako zna nekoliko poteza unapred, te je i ovoga puta to demonstrirao.
Pisali smo da je „košarkaški Anatolij Karpov“, da je „genije“, i nakon ovakvih predstava, gde samo to potvrđuje, ponestaje nam superlativa za njegovu igru.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Nikola Jokić – košarkaški Anatolij Karpov /video/
Šta se, u stvari, desilo?
Utakmica je bila u drugom produžetku, rezultat 140:140 i ušlo se u poslednja dva minuta. Lopta je bila u rukama Nikole Jokića i košarkaši Portlanda odlučili su da ga udvoje.
Utisak je bio da je srpski igrač u problemu, niko od saigrača mu se nije nudio, ali je u poslednjim sekundama rukom pokazao Eronu Gordonu da utrči u prazan prostor i da poentira nakon što mu doda loptu.
Gordon ga je poslušao, utrčao je i kada je trebalo da dobije loptu, Jokić je sve iznenadio. Kovington, košarkaš Portlanda, morao je malo da skupi jer je Gordon pretio da pogodi zicer – i Nikola je to primetio.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Košarkaški genije /video/
Umesto lopte za Erona, usledio je laserski precizan pâs u korner gde se nalazio Majkl Porter junior. Mladi igrač Denvera pogodio je trojku i, ispostaviće se, ključan šut.
Nagetsi su poveli 143:140 i do kraja utakmice nisu ispuštali prednost.
Centar iz Sombora ponovo je pokazao kakvu glavu poseduje, koliko samo dobro razmišlja na terenu i da je baš zbog toga najbolji košarkaš na svetu u ovom trenutku.
Epski okršaj Srbina i Amerikanca – Jokić vodi Denver ka polufinalu! /video/
Amerika je videla šta Boban može, ali su on i Luka doživeli debakl! /video/
Doživotna suspenzija i hapšenje u Bostonu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala