Novak je oduvao 34. svećicu i naterao Amerikanca da se pokaje /foto/

© Foto : SkrinšotNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski i svetski teniser, rođen je na današnji dan - 22. maja 1987. godine u Beograd. Bez obzira na to što je oduvao 34. svećicu, Noletu i dalje niko ništa ne može i on je apsolutni vladar belog sporta.
Njegov najveći rival Rafael Nadal gleda mu u leđa, baš kao i novi „mladi lavovi“ koji dolaze počev od Danila Medvedeva, Aleksandera Zvereva, preko Stefanosa Cicipasa do Andreja Rubljova.
Otkako se pojavio na najvećoj svetskoj pozornici Novak Đoković počeo je da razbija barijere, da ruši rekorde, kao i predrasude Zapada od Srbima, koji su kontantno predstavljeni kao kojekakvi zločinci, a istina je potpuno drugačija.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
„Nisu bili korektni prema Đokoviću, sigurno bi uradili drugačije zbog Nadala ili Federera“
E, tako je i sa Novakom. Prečesto su ga osporavali, nazivali „lošim momkom“, činili sve da ga sputaju u njegovom pohodu na tron, kasnije i da ga skinu, ali i to nikako ne uspeva. 
Đoković je u prebogatoj karijeri osvojio 18 Grend slem trofeja, i rekordnih 36 mastersa, čime je zapušio usta brojnim kritičarima, prekinuvši dominaciju Rodžera Federera i Rafaela nadala.
Činjenica je da obojica trenutno imaju više Grend slem titula - obojica po 20, ali i to se da promeniti. Srbin je postavio apsolutni rekord po broju provedenih nedelja na prvom mestu, ovog ponedeljka započeta je njegova 321. nedelja na vrhu ATP rang liste. 
Ono što je posebno interesantno, jeste objava čuvenog Patrika Mekinroa, koji je 2015. godine objavio tvit u kojem se naglas pita dokle će Novak Đoković i Rafael Nadal dogurati kada budu imali 34 godine.
​Amerikanac nije krio da nije naklonjen Novaku, a vrhunac je dostignut tog 8. avgusta pre šest godina, kada se pitao gde će biti Novak. Odgovor na to pitanje bio je survo. Novak je oduvao 34. svećicu, a pozdrave celom svetu šalje sa teniskog trona.
Održan žreb za Beograd open – Đoković na popravnom
► Zbog jedne rečenice Federer nikada neće voleti Đokovića
► Novak uputio važnu poruku mladima u Srbiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala