Evroliga je već izabrala Zvezdu i Zenit?

© Foto : KK Crvena zvezdaKošarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde će i sledeće sezone igrati u Evroligi, bez obzira na ishod finala ABA lige protiv Budućnosti iz Podgorice.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pravila su jasna u Evropi – šta će na to reći bivša Jugoslavija? /video/
Srpski tim ima prednost od 2:0 u finalnoj seriji, a prema navodima RIA novosti, mesto u Evroligi mu je garantovano i ranije.
Uz Zvezdu, u Evroligu će i Zenit, koji nastupa u regionalnoj VTB ligi, bez obzira na konačan rezultat u tom takmičenju.
„Prethodno je najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA koji ima dugoročnu licencu dobijao mesto u Evroligi za sledeću sezonu. U sezoni 2021-2022, Rusiju će u tom takmičenju definitivno predstavljati CSKA i Uniks, finalista Evrokupa“, navodi se.
U polufinalu VTB lige sastaju se CSKA i Zenit, odnosno, Lokomotiva i Uniks, dok u finalu ABA lige Crvena zvezda vodi sa 2:0 protiv Budućnosti.
„Informacija da će najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu nije tačna. Evroliga će sama odrediti ko će popuniti dva upražnjena mesta. Ali nema posebnih zagonetki oko toga. Klubovi koji bi trebalo da budu tu su Zenit i Crvena zvezda“, ističe se.
Trenutno je poznato 16 od 18 učesnika Evrolige u sledećoj sezoni 2021-22, to su Barselona, Real Madrid, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Panatinaikos, Olimpijakos, Olimpija Milano, Makabi Tel Aviv, Žalgiris i CSKA sa "A" licencama, dok će ih dobiti Bajern i Asvel.
Takođe, kao finalisti Evrokupa u Evroligi će igrati Monako i Uniks.
O stanju u srpskoj i regionalnoj košarci, kao i mestu koje vodi u Evroligu, nedavno je za Sputnjik sport u emisiji Miljanov korner govorio košarkaški komentator Vladimir Kuzmanović.
► Vašington slavi pobedu – uzalud briljantna partija Sabonisa /video/
► Srbija čeka šta će reći Dončić – zbog Jokića
► Kralj sa deset metara srušio Voriorse, kraj za „ludog Srbina“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala