Novakov naklon Ršumu i veliki poklon za decu: „Korona nas je osvestila...“ /video/

© Foto : Skrinšot / Instagram / Fondacija Novak ĐokovićLjubivoje Ršumović i Novak Đoković
Ljubivoje Ršumović i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Zlatiborsko selo Ljubiš dobilo je prvi vrtić. Rekonstrukciju je finansirala Fondacija „Novak Đoković“, a otvaranju je prisustvovao naš najbolji teniser koji je dan posle odigranog finala turnira u Rimu došao na Zlatibor.
Novak žrtva još jedne nepravde, ali – to nije najveća sramota
Prvi vrtić u Ljubišu poneo je ime proslavljenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, koji je rođen u tom selu, preneo je RTS.
Đoković je poručio da je i sam odrastao na planini, kao i da mu je veliko zadovoljstvo što je danas u Ljubišu.
„Mnogo vremena sam proveo u prirodi i baš smo malopre pričali o značaju povratka ljudi na selo, povratka u mala mesta, jer nekako nas je i ova korona osvestila koliko je bitno da imamo svež vazduh, zdravu hranu i zdravu vodu, neko okruženje koje je malo mirnije i spokojnije”, rekao je Đoković.
Naveo je da je ovo 46. vrtić od postavljanja misije Fondacije – rani razvoj i predškolsko obrazovanje.
„Razlog zašto je to bitno je što je to osnova života i edukacije deteta, odnosno jednog ljudskog bića", dodao je Đoković.
​Globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković" Jelena Đoković kaže da svakoj majci treba podrška, a da je otvaranje ovog vrtića jedan od načina da im se ta podrška pruži kroz kvalitetan rad sa decom, ali i socijalizaciju dece i druženje.
„Da ih uvedemo u društvo na jedan lep način, u jednom okruženju punom ljubavi i mislim da kada se deca vrate kući posle druženja sa svojim drugarima mogu da provedu i kvalitetno vreme sa svojim roditeljima i to je nešto što jednu porodicu čini kvalitetnom i srećnom", poručuje Jelena Đoković.
U vrtiću će za početak biti dvadesetoro dece.
Rekonstrukcija, adaptacija i opremanje vrtića koštali su 12,5 miliona dinara, devet miliona dinara je obezbedila Fonadija "Novak Đoković", a 3,5 miliona dinara opština Čajetina.
​► Zašto sistem „gura“ Federera?
► Šok u Lionu – šta se desilo „ruskom tajnom oružju“?
► Zapad priznao: Rim serijski prestupnik prema Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala