Budućnost je osetila ujed „kninske kobre“

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić
Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Ognjen Dobrić postaje sinonim za Crvenu zvezdu. Momak rođen u Kninu u drugom delu ove sezone igra najbolju košarku u karijeri i protiv podgoričke Budućnosti bio je ključni košarkaš u pobedama kluba sa Malog Kalemegdana.
Crvena zvezda povela je 2-0 u seriji protiv ekipe Dejana Milojevića, a Dobrić je u dve utakmice postigao 50 poena (23+27), uz fenomenalne procente i neke najvažnije koševe u završnici.
Druga utakmica finala bila je puna uspona i padova, te je na pet minuta do kraja meča Zvezda bila bliža porazu nego pobedi. Tada je stvari u svoje ruke preuzeo 27-godišnji košarkaš i sa svojih deset prstiju vratio je ekipu u život.
Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, zakucava protiv Budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Meč sezone – Zvezda slavi momka iz Knina i povratak iz „mrtvih“! /video/
Pogodio je dve dvojke i tri slobodna bacanja, čime je prednost Budućnosti od sedam poena istopljena. Ušlo se u neizvesnu i dramatičnu završnicu.
Nikola Ivanović, košarkaš Budućnosti, utišao je navijače u dvorani „Aleksandar Nikolić“ kada je na 83 sekunde do kraja pogodio trojku za +1, 78:79, međutim, samo petnaest sekundi kasnije „kninska kobra“, kako je nadimak Dobriću, ponovo je bacila navijače u delirujum.
Hladnokrvni Dobrić uzvratio je trojkom i crveno-beli u poslednji minut ušli su sa dva poena prednosti, 81:79. Tim pogotkom slomljen je otpor Budućnosti i Zvezda je povela 2-0.
Dobrić je na kraju utakmicu završio sa 27 poena, pet skokova, tri asistencije i 27 indeksnih poena. Njegova statistika bila je impresivna, ali nije to ono što kupuje navijače svih ovih godina.
Sada već iskusni košarkaš igra sa neverovatnom energijom, uvek je među najborbenijim igračima na terenu i kada dođe završnica sezone uvek je među bitnijim šrafovima u ekipi. 
Prethodnih sezona uglavnom je bio u senci Amerikanaca, nije u kontinuitetu dobijao šansu i prosečan navijač uvek se pitao u čemu je problem, zašto Dobrić ne igra više?
Pitali su se i novinari, ali nikada konkretan odgovor ne bismo dobili. Niti je problematičan, niti loš za svlačionici, ali eto uvek su drugi dobijali prednost.
Dobrić je i te kako znao da zasija, odigra brutalnu utakmicu, ali kao po navici ne bi ga bilo narednih pet. I tako u krug četiri-pet godina. Vraćanjem Dejana Radonjića situacija se promenila.
Najtrofejniji trener Zvezde u istoriji očistio je ekipu od pojedinih stranaca i vratio je srpskim igračima ključeve ekipe. Dobrić, uz Davidovca, postaje jedan od najvažnijih igrača i u ovosezonskom plej-ofu vuče Zvezdu ka novoj tituli i novom učešću u Evroligi.
Dobrić je u svih pet utakmica, tri protiv Igokee i dve protiv Budućnosti, bio dvocifren, te je najkonstantniji košarkaš u najvažnijim utakmicama.
Ako uporedimo njegova izdanja od pre dve godine, kada je Zvezda u polufinalu i finalu igrala protiv Partizana, odnosno Budućnosti, razlika je nebo i zemlja.
Igrao je Dobrić 20-ak minuta, i igrao je dobro, ali mu je data znatno manja šansa, pa je samim tim i učinak bio u „granicama dozvoljenog“.
Ove sezone i to se promenilo, ali pitanje je da li bi bilo tako jer na početku sezone, dok je trener bio Saša Obradović, Ognjen nije bio konstantan i ponovo u drugom planu.
Dolaskom Radonjića to se promenilo i svi se nadaju da se nadalje ništa neće menjati, odnosno da će Ognjen Dobrić biti nosilac ekipa, kao što to i zaslužuje.
Meč sezone – Zvezda slavi momka iz Knina i povratak iz „mrtvih“! /video/
Zvezda prekršila pravila – „sada je red“ na Budućnost
Zvezda se kockala sa +15, ali povela u finalu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala