Meč sezone – Zvezda slavi momka iz Knina i povratak iz „mrtvih“! /video/

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićOgnjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, zakucava protiv Budućnosti
Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, zakucava protiv Budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je savladala Budućnost rezultatom 85:79 i povela sa 2-0 u finalu ABA lige posle jedne od najboljih partija u karijeri Ognjena Dobrića, igrača rođenog u Kninu.
Crveno-beli su ponovo nadigrali Podgoričane u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i došli na korak do nove titule ABA lige.
Priliku da završe posao imaće u „Morači“ 22. maja, kada se igra prva od potencijalno dve utakmice u kojima će Budućnost biti domaćin.
Zvezdi su ponovo pomogli navijači koji su uspeli da uđu u dvoranu, a zbog kojih je, podsetimo, kažnjena u prvoj utakmici finalne serije.
Verovatno najbolji meč ove sezone u ABA ligi obeležilil su sjajni Ognjen Dobrić, koji je imao 27 poena, ali i povratak Zvezde koja je gubila sa devet razlike tokom prvog dela poslednje četvrtine, nakon što je u jednom trenutku imala i 20 poena prednosti.
​​Zvezda je fenomenalno počela utakmicu, ne dopustivši Budućnosti da diše u napadu, a igrajući sa mnogo energije u napadu.
Lojd je na početku preuzeo ulogu organizatora igre, pa je na krilima njegove dobre igre domaćin poveo sa 10:1.
​Tek posle pola prve četvrtine Podgoričani su uspeli da postignu poen koji nije došao sa linije slobodnih bacanja, a zanimljivo je da su tokom cele prve deonice šutnuli čak 12 slobodnih bacanja, naspram protivnikova četiri.
Ipak, i pored toga u Zvezdinoj igri nije bilo loših segmenata, pa je posle odlične igre Dobrića na obe strane posle prve deonice bilo – 30:17.
​Dobra igra šampiona Srbije iz prve se prenela u drugu deonicu, pa je prednost nastavila da raste.
Posle oko 12 minuta igre bilo je neverovatnih 20 poena prednosti za Zvezdu, ali se Budućnost nije predavala, pa je momentalno odgovorila serijom 8:0.
Seriju gostiju prekinuo je Davidovac, a da briljira je nastavio Dobrić, koji je do poluvremena postigao 17 poena, te je bio najzaslužniji što njegova ekipa ima 14 poena prednosti na velikom odmoru – 55:41.
​Jedini raspoloženi kod gostiju bio je Danilo Nikolić, koji je poluvreme završio sa 13 poena, da bi sjajnu igru preneo i u nastavak.
Budućnost je velikom brzinom uspela da se vrati na jednocifren zaostatak, a ona i da nastavi da igra jako dobru odbranu i da pokazuje veću želju za pobedom, barem u tim trenucima.
Serijom 15:2 Budućnost je uspela da dođe do prve prednosti u meču, na otprilike 13 minuta do kraja utakmice.
Treća četvrtina na kraju je završena rezultatom 29:8 za Budućnost, a tome je najviše doprineo katastrofalan skok Zvezde i mnogo lakih poena za goste pod obručem.
Zvezda nije mogla ništa da pogodi u napadu, dok su isti obilovali i izgubljenim loptama, pa je pred ulazak u poslednjih deset minuta bilo – 63:70.
​Treća deonica počela je ukradenom loptom Lazića, čime su na motivaciji dobili i malobrojni navijači u „Pioniru“, ali crveno-beli to nisu uspeli da iskoriste kako su mogli, te su nastavili da jako loše grade defanzivni skok.
Nivo igre gostiju je u narednih nekoliko minuta blago opao, ali crveno-beli nikako nisu uspevali da konsoliduju svoje redove, pa su nastavili sa propustima i u odbrani i u napadu, što je gostima pomoglo da bez većih problema čuvaju prednost.
Ipak, vremena je bilo dovoljno da Zvezda ponovo pronađe ritam i meč uvede u pravu dramu.
Serijom 11:2, za koju je najviše zaslužan bio fenomenalni Dobrić, srpski tim je poveo na nešto više od tri minuta do kraja i naterao Dejana Milojevića da pozove dva tajm-auta u kratkom periodu.
Zvezda je priliku da dokrajči protivnika propustila sa dve izgubljene lopte u dva vezana napada. Trojku za prednost gostiju pogodio je Ivanović, ali je momentalno istom merom uzvratio heroj Dobrić, koji je nekoliko sekundi kasnije ukrao loptu i doneo Zvezdi napad na +2 na 55 sekundi do kraja.
Usledio je faul nad Lojdom, koji je na 33 sekunde do kraj pogodio oba slobodna bacanja za +4, da bi zatim najbolji igrač gostiju Danilo Nikolić promašio šut za tri poena prvi put na utakmici, posle 6/6, čime su Podgoričani ostali bez šansi da dođu do pobede.
I u poslednjih dvadesetak sekundi desilo se mnogo toga zanimljivog, uz po blokadu na obe strane, ali promene rezultata nije bilo, pa su crveno-beli krenuli u veliko slavlje.
Dobrić je eksplodirao i meč završio sa 27 poena, pet skokova i tri asistencije.
Najbolje su ga pratili Džordan Lojd sa 16 poena, pet skokova i šest asistencija i Lendri Noko sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti.
Istakao se i iskusni Marko Simonović, koji je uz Dobrića bio najbolji u završnici, a meč je završio sa deset poena.
Na drugoj strani nezaustavljiv je bio Danilo Nikolić sa 26 poena i osam skokova.
Istakli su se i Džastin Kobs sa 14 poena i pet asistencija i Nikola Ivanović i Melvin Edžim sa po 12 poena.
​► Od Pavelićeve džamije do odgovora Netanijahuu: „Moji ljudi nikada neće biti na strani agresora“
Jokića je ponizio, a sebe uporedio sa Al Paćinom
Amerikanci pobegli iz Izraela – uprkos zabrani!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala