Predsednik je zapretio hapšenjem, a vi samo terajte...

© PixabayFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Pratite nas
Superliga i pitanje od milion dolara – koja dva kluba će se pridružiti Bačkoj, Mačvi, Zlatiboru i Inđiji na putu ka nižem rangu? Dva kola pre kraja, čak osam timova se bori za goli život, i sve bi bilo u redu i zanimljivo da se ne dešavaju krajnje čudni rezultati koji bacaju mrlju na i ovako musav domaći fudbal....
Bivši srpski sudija Raka Đurović - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Ekskluzivno: Bivši sudija otkriva kako se nameštaju fudbalske utakmice /video/
A gle čuda, kladionice su, kao po običaju, uvek među prvima obaveštene i kvote se brzinom svetlosti obaraju, a naravno fiksevi na kraju „ispoštuju“, samo što su utakmice neretko i blokirane iz ponude.
Da su mešetarenja u Superligi i Prvoj ligi Srbije odavno uzela maha, zna čak i prosečni građanin, onaj kojeg kotrljanje lopte gotovo da i ne zanima, ili ga zanima koliko i masovno otapanje glečera.
To znaju čak i penzioneri i svi oni koji prate dnevnik ili izjave predsednika Aleksandra Vučića, koji je nedavno jasno i glasno poručio da će mafijašku bandu iz fudbala pohapsiti.
​Sa svih strana se ukazuje na mutne radnje i krajnje čudne rezultate timova iz „donjeg doma“, koji su naprasno počeli da igraju kao Mančester siti, Čelsi, Barselona... 
To se pre svega odnosi na Rad, Novi Pazar, Proleter, dok se još Javor, Radnički Niš, Proleter, Napredak, Voždovac, pa čak i Spartak Subotica bore da ne ispadnu.
I teško je pohvatati više koji centar moći je moćniji i ko će pobediti u ovoj epskoj bici, ali je sigurno da se ružna slika šalje van granica Srbije, kao što je i sam predsednik rekao smeju nam se Evropa i svet.
Fudbaleri Crvene zvezde na utakmici protiv Novog Pazara - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Zvezda se naljutila na Zlatibor i spakovala mu šest golova /video/
I čovek koji voli Srbiju bivši fudbaler Rade Bogdanović poručio je da je tužan zbog svega što se dešava, pominjao je bitange, ne i princeze kao u hitu Bijelog dugmeta, ali sve se i minulog vikenda nastavilo po starom.
Sigurne pobede „davljenika“, u stvari ne sigurne, već ubedljive, kladionice su prozrele, te su ekspresno oborene kvote na trijumf Voždovca nad Napretkom (4:2), Novog Pazara nad Mladošću (4:1), kao i Proletera nad Radnikom (3:0).
Prvobitno se pobeda Pazaraca plaćala kvotom 1,80, pa se brzinski srozala na 1,45, a šta tek reći za dešavanja s kvotama na utakmici Voždovac - Napredak? Pobeda domaćina prvobitno je iznosila 2,8, da bi pala na 1.65, dvojka na Kruševljane je u prvom trenutku bila 2,9, a dostigla je neverovatnih 6,25.
I naravno, oba favorita su pobedila, napunivši mrežu nesrećnih gostiju. Po kuloarima i društvenim mrežama dovodi se u sumnju i podela bodova Radničkog iz Niša i Rada, dva kluba koja su takođe u „crvenoj zoni“.
Zli jezici će reći, odnosno uvući u priču i četvorostrukog uzastopnog šampiona Crvenu zvezdu, i komentarisati ubedljivu pobedu nad Zlatiborom u 36. kolu Superlige – 6:1 (0:1).
Oni koji nisu upućeni logično će se zapitati o čemu se zapravo radi i kakve sad veze ima Crvena zvezda, koja suvereno nešto manje od pola decenije gospodari srpskim fudbalom, kakav god da je, sa pričom o regularnošću takmičenja, ali pojedincima „bode oči“ preokret na Marakani uz „7+“ i prespavano prvo poluvreme domaćina.
Gosti sa Zlatibora, inače već prežaljeni, vodili su golom Vukića iz 26. minuta, da bi crveno-beli u drugih 45 minuta „dodali gas“ i razmontirali Čajetinu sa čak šest pogodaka za poluvreme.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Srpski zlatni dečak za Sputnjik: Imao sam cilj, ali sam shvatio – granice ne postoje!
I pre crvenog kartona Zarije Lambulića u 74. minutu, Zvezda je pet puta pogađala mrežu Čubrakovića, da bi „tačku na i“ stavio Milan Pavkov šest minuta pre kraja. 
Takav smo narod, uvek ima onih koji će osporavati prelaz i sedam plus kladioničarskim rečnikom, pominjati kojekakve „masne“ uplate na Rajskom ostrvu, i stalim tropskim destinacijama, ali je veliko pitanje koliko zaista ima istine u svemu tome, kao i da li uopšte postoje opipljivi dokazi?!
Nekima smeta i remi Zvezde u prethodnom kolu sa Radom na Banjici - 2:2 (1:2). Ali, Zvezda već trči neku svoju trku i najavljuje velike ambicije u narednoj sezoni Lige šampiona.  
​Dok ne dođe Evropa, Zvezda juri rekorde, u sezoni bez poraza div s Marakane ima 102 boda, i pokušaće u preostala dva kola da nadmaši rezultat koji je ostvarila Muslinova Zvezda u sezoni 1999/00, kada je imala 105 bodova.
Takođe, kaznena ekspedicija Dejana Stankovića postigla je 104 gola na 36 utakmica, a rekord domaćeg prvenstva drži Ješićev Partizan iz 2000. godine, sa neverovatnih 111 golova.
Suma sumarum, predsednik je rekao svoje, zapretio je čak i hapšenjem, a vi gospodo nastavite da terate... loptu po svom, pa neka vam je Bog u pomoći. Izvesno je da do kraja aktuelne sezone neće biti reakcija, kao što je upravo predsednik rekao, ali – ostaje da vidimo kako će izgledati sledeća.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Britanci su ipak „ukrali“ svoje finale!
► Handke motivisao Partizan – Crnogorci pokorili Banovo brdo/video/
► „Hvala predsedniku Putinu na pomilovanju, to je velika stvar za sve“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala