Srpski zlatni dečak za Sputnjik: Imao sam cilj, ali sam shvatio – granice ne postoje!

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Dušan Vlahović
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović, talentovani srpski napadač, u intervjuu za Sputnjik govorio je o fenomenalnoj formi u kojoj se nalazi, transfer spekulacijama i budućnosti u Fiorentini.
Dvadesetjednogodišnji srpski napadač igra neverovatno u drugom delu sezone i tri kola pre kraja sezone izbio je na drugo mesto liste najboljih strelaca Serije A, te se sada ispred nalazi samo Kristijano Ronaldo sa 27 golova ˜– šest više od njega (21).
U poslednjih devet utakmica strelac je bio čak dvanaest puta i na utakmici protiv Lacija postao je prvi srpski fudbaler, sa 20 ili više golova u nekoj od liga petice, od Darka Kovačevića koji je to uradio u dresu Real Sosijedada.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Rapsodija Dušana Vlahovića: Dva gola za pobedu i ukupno 21 u sezoni – za istoriju! /video/
„Osećaj je sigurno neverovatan, jako sam srećan, ali mislim da bi pogubno bilo misliti da sam napravio nešto. Tek sam na početku i sada moram da radim jače nego ikada i da ostanem čvrsto nogama na zemlji“, rekao je Vlahović za Sputnjik.
Na poređenje sa čuvenim srpskim napadačem, Vlahović odgovora veoma umereno i staloženo.
„Kao što sam rekao, poređenja su mač sa dve oštrice. Sigurno da prija i imponuje, ali se radi o velikim legendama fudbala i takva poređenja nose jako veliku odgovornost. Ja sam tek na početku i moram još mnogo da radim da bih dostigao njihov njivo.“
Bivši napadač Partizana nosi Fiorentinu u drugom delu sezone i najzaslužniji je što će klub iz Firence gotovo sigurno obezbediti opstanak u Seriji A.
Na listi strelaca zaostaje svega šest golova za Ronaldom, izjednačen je na drugom mestu sa Lukakuom, te smo ga pitali – da mu je neko pre sezone rekao da će imati takav učinak, šta bi mu odgovorio?
„Imao sam neki cilj na početku sezone i, da budem iskren, premašio sam ga. Tada sam shvatio da ništa u životu nema granicu i da se svaki naporan rad i odricanje isplati. A biti sa takvim igračima na istoj listi je velika čast, ostvarenje sna!“, rekao je nam je mladi napadač ekipe iz Firence.
Vlahovića u dva susreta ove sezone protiv Juventusa i Kristijana Ronalda postigao po gol, na kraju je i tražio dres, a s obzirom na partije koje je dvadesetjednogodišnjak pružao u tim duelima, ne bi bilo čudno ni da je Portugalac zatražio od njega dres.
„Kao neko ko je kao mali stalno gledao igrače poput Ronalda, Ibrahimovića, Mesija i sanjajući da ću moći da odmerim snage na terenu jednog dana sa njima, neke i pobediti, je neverovatno. Naravno da je sve zasluga ekipe i da kao pojedinac ništa ne bih mogao da uradim“, istakao je Vlahović i dodao:
„Ne, ne, Ronaldo je jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala i meni je bila čast tražiti mu dres...“
Prethodnih nedelja u medijima su se pojavile informacije kako su evropski velikani poput Liverpula, Totenhema i Real Madrida zainteresovani za napadača Fiorentine, na šta on kaže da se trudi da ne prati toliko spekulacije.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Na svim jezicima se priča o devetki iz Srbije koju svet do sada nije video
„Trudim se da se ne opterećujem oko toga, već da što više radim na sebi, napredujem i da ovu sezonu završim na najbolji mogući način. Mislim da je to jedini pravi put. Naporan rad i fokus na to što radiš. Sve ostalo je manje više relativno“, iskren je Dušan.
Vlahović je ove sezone postigao 21 gol od ukupno 47 Fiorentine koja isključivo zbog njegovog učinka ima sedam bodova više od Beneventa – prve ekipe ispod crte.
Da bi i matematički obezbedili ostanak u Seriji A, Violi je potrebno da u naredna tri duela uzme koji bod i tako matematički završi posao.
„Čekaju nas tri veoma bitne utakmice, da osiguramo opstanak i trenutno smo si fokusirani samo na to“, rekao je Vlahović i zaključio da nije imao vremena da se posle utakmice sa Lacijom vidi sa Sergejom Milinković-Savićem, te mu je poželeo sreću u borbi za Ligu šampiona.
Na svim jezicima se priča o devetki iz Srbije koju svet do sada nije video
Mladi Srbin je ispisao istoriju, a za Sputnjik otkriva gde je završila „magična lopta“
Rapsodija Dušana Vlahovića: Dva gola za pobedu i ukupno 21 u sezoni – za istoriju! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala