„Američka pohlepa“ je kriva za nezapamćeni haos u Britaniji /foto, video/

© AP Photo / Rui VieiraNavijač Mančester junajteda
Navijač Mančester junajteda - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Haos u Velikoj Britaniji, nastao posle objavljene pa povučene želje tamošnjih fudbalskoj klubova da zaigraju u Superligi „bogatih“, ne jenjava, a svoju kulminaciju je doživeo upadom navijača Mančester junajteda na stadion Old Traford.
Oni su to učinili uoči najvećeg derbija sa Liverpulom, koji je odložen, uz zahtev za odlazak američkih vlasnika, porodice Glejzer.
​Ranije je, kao posledica propasti ideje o Superligi, klub napustio dugogodišnji funkcioner i prvi operativac Ed Vudvord, a navijači traže da njegovim putem krenu i Amerikanci, nikada zaista prihvaćeni u Mančesteru.
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Haos u Engleskoj i Španiji – Abramovič srušio Superligu, bura u Madridu, kolaps u Junajtedu!
O tome je pisao britanski novinar Oliver Holt.
„On se bar izvinio, pojavio pred navijačima i čuo šta imaju da kažu. Ali, prava adresa za to je Džoel Glejzer ili bar neko iz te američke porodice koja je vlasnik najpoznatijeg engleskog kluba, a nju navijači ne zanimaju“, naveo je Holt.
Kako je istakao, demonstracije navijača moraju da budu praćene i realnim planom akcija.
„Moraće da postoji reforma urušenog sistema koji je dozvolio da našu igru otmu vlasnici kao što su Glejzerovi. Pod njima, od 2005. godine, Junajted je postao dužan, a oni su zaradili milione“.
Holt navodi i da je kompletan proces vladavine Glejzerovih koštao klub milijardu i po funti, u različitim „pojavnim oblicima“ za prethodnih 16 godina.
​„Glejzerovi su izmuzli Junajted kao kravu koja donosi novac i gledali su kako tim pada u osrednjost na terenu. Njihova pohlepa je uništila i klupsku istoriju. Čak i da Junajted osvoji Ligu Evrope, jasno je da je to klub koji još ne može da se bori za najveće trofeje“, zaključio je Holt.
► Haos u Mančesteru: Navijači uleteli na stadion i bakljama gađali vlasnike /video/
► Derbi otkazan, oglasila se legenda Junajteda: Napravili su trulež i moraju da odu!
► Uskrs je uvek Uskrs, lopta je uvek lopta, ali – ljudi nisu uvek ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala