Haos u Engleskoj i Španiji – Abramovič srušio Superligu, bura u Madridu, kolaps u Junajtedu!

© AP Photo / Matt DunhamRoman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca.
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Uprava Fudbalskog kluba Čelsi je najavila da će izaći iz organizacionog odbora za formiranje Superlige, a potom su takve odluke doneli i čelni ljudi Mančester sitija. Tim putem bi, navodno, trebalo da krenu Atletiko Madrid i Mančester junajted koji ostaje bez svog prvog operativca Eda Vudvorda, a možda i bez američkih vlasnika.
Džej Pi Morgan Čejs - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

Kako je preneo Bi-bi-si, prvi je „nogu povukao“ Čelsi, klub čiji je vlasnik ruski milijarder Roman Abramovič priprema dokumentaciju za izlazak iz aranžmana.

Ispred stadiona Stamford Bridž u Londonu prethodno su se okupili brojni navijači Čelsija u znak protesta zbog najavljenog učešća u Superligi.

Oni nisu dozvoljavali autobusu sa fudbalerima da prođe do trening centra i tražili su objašnjenje za poteze uprave. 

​Pred njih je izašao legendarni golman i aktuelni tehnički savetnik u klubu Petr Čeh koji je pokušao da ih umiri.

​„Ne mislim da je Čelsi ikada bio najveći zagovornik Superlige i iskreno ne vidim nikakav kratkoročni benefit za taj klub. Strane koje su u priči su pokazale delimično jedinstvo, ali sada ceo zid može da padne“, naveo je nekadašnji fudbaler Čelsija Pet Nuin.

On je rekao i da nije iznenađen odlukom Čelsija.

„Rekao sam da ne mislim da su oni želeli da uđu u tu priču, ali nisu ni želeli da ostanu sami“, istakao je Nuin.

Podsetimo, tokom dana je održan i kongres UEFA, na kom je rečeno da će klubovi koji odluče da odu u Superligu biti sankcionisani, kao i njihovi fudbaleri kojima će biti zabranjen nastup na evropskim i svetskim prvenstvima. 

Neposredno po objavi da Čelsi istupa iz Superlige, istovetne informacije su se pojavile za Mančester siti, Atletiko Madrid je demantovao te navode, čeka se odluka Barselone, čiji je predsednik Đoan Laporta rekao da neće donositi nikakav sud dok ne dobije mišljenje akcionara, a blizu odustajanja je i Mančester junajted

Takav scenario je izvestan s obzirom na to da je potpredsednik kluba, zapravo alfa i omega Ed Vudvord, posle 15 godina službe u klubu, podneo ostavku i naveo da će ona biti aktivirana na kraju 2021. godine.

Mediji prenose i da je moguć scenario po kome će američka porodica Glejzer prodati Mančester junajted, nakon kolapsa ideje o Superligi, čiji je bila jedan od inicijatora.

Uz to, pojavili su se navodi da je osnivački tandem iz Juventusa i Real Madrida, Andrea Anjeli i Florentino Peres, pred ostavkama u svojim klubovima, ali te informacije nisu potvrđene. 

► Predsednik Reala oštar: Čeferin je primitivac, UEFA mora da se promeni

► „Gde ste bili kada su dominirale Zvezda i Steaua?“

► FIFA zadala snažan udarac sebičnim bogatašima

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala