Obradović dobio spor za Zvezdom – Čović: Da sačuvam i klub i legendu /video/

Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner
Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u klupskom podkastu "Pick 'n' talk" u kojem je govorio o brojnim aktuelnim temama, a osvrnuo se i na spor koji je 2. maja dobio bivši trener i legenda crveno-belih Saša Obradović.
Podsetimo, Saša Obradović se rastao s klubom ove sezone, a bio je to bolan raskid s obzirom na to da je nekadašnji trener Zvezde, ujedno i legenda, pravdu potražio na sudu.
Komora za rešavanje sporova pri Evroligi donela je odluku da mu Zvezda isplati primanja za ovu i narednu godinu, u kojoj je trebalo da bude trener prema ugovoru koji su potpisali.
Nikola Jokić nezadovoljan odlukom sudije tokom utakmice protiv Majamija - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Jokićev najveći protivnik je – Amerika
„Žao mi je što je sa Obradovićem kratko trajalo, ali nažalost to je moralo da se dogodi i dalje na tu temu ne bih više pričao, čuvajući i Zvezdu i Sašu Obradovića kao legendu Crvene zvezde“, poručio je Nebojša Čović u pomenutom podkastu u osmoj epizodi.
Prvi čovek KK Crvena zvezda smatra da je Svetislav Pešić, verovatno i najbolji srpski trener, a pričao je o njegovom bitovanju u klubu s Malog Kalemegdana, gde je bio trener u sezoni 2008-2009.
„Nažalost, skroman je bio budžet pa nije mogla da se pravi ko zna kakva igračka kombinacija. Ono što je nasleđeno igrački od Crvene zvezde, to je bilo ništa. Ništa u smislu da smo imali četiri igrača koji su bili potpunu slobodni. To su bili Nikolić, Cvetković, Nedović i Sava Lešić. S tim što je Cvetković već imao predugovor za prelazak u FMP. Sve ostalo smo morali da nadogradimo. Cilj da nakon druge sezone krenemo u borbu za trofeje i da se organizaciono ojača Crvene zvezda i da se zauzme pozicija takva da imamo kontinuitet nastupa u Evroligi, ne bežeći od Evrokupa“, izjavio je Čović.
On je dodao da su prvo učešće u Evrokupu izborili Pešić i on kod Đordija Bertomeua, gde su garantovali da će postati klub od poverenja.
Kompletnu emisiju možete pogledati u videu.
► Ako je i bilo sumnje, više je nema – Nikola Jokić je MVP! /video/
► Amerika je „locirala“ novi biser iz Srbije /video/
► „Sa Jokićem i u kafanu, Lebron bi bio predsednik Amerike da je kao on“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala