Kako najboljem na svetu izgleda „april u Beogradu“?

© AP Photo / Darko VojinovicNovak Đoković proslavlja osvojen poen protiv Sunvu Kvona u drugom kolu Srbija opena
Novak Đoković proslavlja osvojen poen protiv Sunvu Kvona u drugom kolu Srbija opena - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković je posle pobede na startu Srbija opena odgovarao na pitanja novinara, tokom čega je objasnio kako se on oseća u aprilu u Beogradu.

Đoković je u drugom kolu Srbija opena, odnosno svom prvom meču, pobedio južnokorejca Sunvu Kvona.

S obzirom na to da Srbija open nije postojao celu deceniju, kao i da je tokom aprila uglavnom bio van Srbije zbog ostalih turnira, Novaka smo upitali kako se oseća u aprilu u Beogradu.

„Bilo je jako hladno u poslednjih nekoliko dana, puno kiše, to nije koristilo ni na terenu ni van njega. Uvek je lepo biti u Beogradu, nezavisno od vremena, da li igrao ili ne... Ne može nijedno mesto to da odmeni. U Srbiji se osećam najlepše na svetu“.

„Zahvalan sam što imam priliku da igram ovde, što sam odigrao ovako kako sam odigrao i nadam se da ću dogurati do meča i borbe za trofej. Imaću sve teže izazove, igram protiv Miće (Kecmanovića) sledeće kolo i biće mi sve teže iz meča u meč. Radujem se tim nekim izazovima, pogotovo zbog činjenice da sam igrao dobro i nekako kada se čovek oseća dobro ima isto i veću motivaciju“, odgovorio je Đoković na pitanje Sputnjika.

​Drugi deo odgovora odnosio se na veliki broj teniskih turnira koji nas očekuje u Srbiji. Uz još jedan muški iz serije 250 i ženski turnir, biće tu i takmičenja iz nižeg ranga.

Mozaik Novaka Đokovića napravljen od teniskih loptica na Dorćolu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Sputnjik na mestu u koje će gledati svet: Đokovićev naslednik i pust Dorćol /foto/

„Nadamo se što većem broju publike. Ženski turnir je za mesec dana, a i muški posle toga... Ovo je velika stvar. Mislim da je vredno pomenuti značaj organizacije turnira na najvišem profesionalnom nivou, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Imate čelendžere i muške i ženske, pa nekoliko fjučersa. Jako je bitno da se što više profesionalnih turnira odigrava u Srbiji, ne samo ovde već u svim gradovima, jer na taj način, usled ovih mera i restrikcija, vi omogućavate teniserima da uštede novac koji bi potrošili na putovanja i troškove. Kada se takmiče u Srbiji imaju i priliku da dobiju poene, a s druge strane im je veliki podstrek da igraju pre domaćom publikom i ovo je ogromno iskustvo za njih. Nadam se da ćemo održavati turnire dugi niz godina. Trenutno, što se tiče Srbija opena, imamo licencu za četiri godine, posle treće godine imamo mogućnost da je kupimo... Videćemo šta će biti, sada se trudimo da budemo u ovom sadašnjem trenutku i da uživamo što više možemo“, podvukao je Novak.

Novakov brat otvorio dušu: Gubio sam svoj život

Đoković o haosu u Evropi i vezi sa Srbijom: Ne možemo samo Janko i ja da „podižemo iz mrtvih“

Đoković: Hajmo prvo na srpskom... /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala