„Jokić mora da prestane da kuka“ /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić se žali na sudijsku odluku tokom meča sa Bostonom
Nikola Jokić se žali na sudijsku odluku tokom meča sa Bostonom - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Nikola Jokić je govorio o želji da osvojio NBA ligu, koja prevazilazi želju da bude MVP, dok je njegov trener Majkl Meloun istakao da Srbin „mora da prestane da kuka“.

Jokić i Meloun su se osvrnuli na poraz Denvera od Boston Seltiksa, do kojeg je došlo nakon užasne četvrte četvrtine koju su gosti dobili rezultatom 31:8.

Nagetsima je to bio prvi poraz posle osam uzastopnih pobeda, a Meloun je posle meča utvrdio zašto je do istog došlo.

„Sve su bolje radili od nas, ubili su nam igru u napadu. Moji igrači su počeli da se žale i da kukaju, nisu igrali odbranu, nisu igrali požrtvovano“, objasnio je Meloun.

Iako je Jokić imao samo tri poena na poluvremenu, tokom treće deonice je postigao čak 14 i njegova ekipa je kontrolisala ritam sve do njegovog izlaska.

I u ovom meču, kao i u većini prethodnih ove sezone, Srbina nisu poštovale sudije, a zbog toga je reagovao čestim prigovaranjem.

Od svih kandidata za najkorisnijeg igrača sezone (MVP), Nikola ima ubedljivo najmanje izvedenih bacanja po meču. Poređenja radi, najbolji igrač Denvera izvodi 4,7 penala po utakmici, dok njegov glavni konkurent za osvajanje pomenutog priznanja Džoel Embid izvodi 11,5 u proseku.

„On se mnogo nervira jer mu sudije ne sviraju faulove, ali to ne sme da ga odvrati od dužnosti kao košarkaša. Mora da se skoncentriše i prestane da kuka. Mora da bude bolji“, jasan je bio Meloun.

Dugo je ekipa iz Kolorada imala dvocifrenu prednost, ali se onda sve „raspalo“ po izlasku centra reprezentacije Srbije.

Kajri Irving i Denis Šruder u sukobu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Kako od spektakla napraviti sramotu – na američki način /video/

„Mislim da je sve počelo kada smo vodili 14 razlike i imali četiri izgubljene lopte na kraju treće deonice. U poslednjoj ništa nismo mogli da uradimo. Dugo nismo igrali ovako loše. Najbolja stvar u NBA je što sada idemo u avion na novu utakmicu, pa možemo sve da popravimo“, kazao je američki stručnjak i dodao:

„Nisam mogao da predvidim da ćemo četvrtu četvrtinu izgubiti 31:8 i da ćemo biti ovoliko loši. Porter je igrao veoma dobro u poslednje vreme, pa ko je očekivao da će da šutira 1/12 za tri poena? Odlično su branili i Nikolu. I klupa je loše odigrala. Ništa nije bilo dobro“.

Nepoštovanje Jokića se širi i na nepoštovanje Denvera, uglavnom njegovog „Robina“ Džamala Mareja.

Marej je pre nešto više od mesec dana postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao 50 poena bez ijednog izvedenog slobodnog bacanja.

Upravo je Kanađanin podigao glas kada je pre nešto manje od mesec dana Jokić zabeležio tripl-dabl u porazu protiv Nju Orleansa, do kojeg je došao bez ijednog izvedenog bacanja za 48 minuta provedenih na terenu.

„Nisam bio frustriran, to je samo jedna utakmica. Normalna utakmica, normalan dan za mene“, kratko je prokomentarisao Jokić, ali je usledilo novo pitanje vezano za njegove sve češće i češće žalbe.

„Svi timovi se žale i kukaju. Svi igrači to rade. Tako to ide na utakmicama. To su rasprave, kao i u svakom poslu“.

Denver je odigrao skandaloznu završnicu, ali tome je pripomogao i Jokić, koji je u trenutku četvrte četvrtine kada se meč lomio ušao na parket i promašio tri naredna šuta.

Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Jokić frustriran udario protivnika, sudija ga se uplašio /video/

„Nismo imali mnogo izgubljenih lopti, to je dobro protiv tima koji vas tera da gubite lopte. To je dobro, ostalo je loše. Loše smo šutirali za tri i nije nas išlo, iako smo imali mnogo asistencija“, dodao je srpski superstar.

I pored poraza, ova utakmica će podići Jokićev rejting u MVP trci, u kojoj je prema svim parametrima trenutno prvi.

„Ako se desi - desi se. Mislim da je to velika stvar, ali bih pre voleo da osvojimo prsten, nego da budem MVP. Videćemo. Na neki način mi je svejedno. Hvala ljudima što me prate, ali pokušavam da ne razmišljam o tome“, podvukao je momak iz Sombora.

Jokića ne poštuju sudije, puštaju da ga drugi biju /video/

Kako je Jokića trener „bacio pod autobus“ /video/

„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala