Kako od spektakla napraviti sramotu – na američki način /video/

© AFP 2023 / ELSA/Getty ImagesKajri Irving i Denis Šruder u sukobu
Kajri Irving i Denis Šruder u sukobu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Duel Los Anđeles Lejkersa i Bruklin Netsa trebalo je da bude tema večeri NBA lige, ali je od svega dobijena samo još jedna utakmica za zaborav.

Prvi razlog toga što se pred meč očekivalo da od spektakla ne bude ništa je to što su čak tri velike zvezde zbog povrede morale da propuste ovaj duel.

Bruklinu je falio Džejms Harden, dok Lejkersi nisu mogli da računaju na Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

I pored toga što je aktuelni šampion bio daleko više oslabljen, uspeo je da savlada ekipu koja je imala drugi najbolji odnos pobeda i poraza u celoj ligi.

Sve do sredine treće deonice rezultat je bio neizvestan, a onda su Lejkersi napravili seriju i munjevito došli do prednosti od 17 poena koja je nastavila da raste.

Drugi razlog za nezadovoljstvo navijača desio se početkom trećeg kvartala, kada su Kajri Irving i Denis Šruder dobili isključujuće greške.

„Mislim da nije bilo potrebe za time. To je bio nesrećni splet okolnosti zbog kojeg sam morao da napustim ekipu. Iskreno, ne znam ni šta sam uradio, ali izbacili su me, tako da se izvinjavam saigračima“, rekao je Šruder posle meča.

Irving i Šruder nisu ušli u fizički sukob. Nisu se pobili, niti su uradili bilo šta što je uticalo na bilo koga sem na njih dvojicu.

Plejmejkeri suprotstavljenih ekipa su ušli u verbalni okršaj – i zbog toga od strane američkih sudija dobili po dve tehničke greške u nizu.

Prvu tehničku je igračima dao sudija Zek Zarba, a kada nisu prestali da dobacuju jedan drugome, njegove kolege Tajler Ford i Džejson Goldenberg su ih poslali u svlačionicu.

Zarba, koji je bio glavni sudija utakmice, je naknadno objasnio šta se, iz njegove perspektive, desilo.

„Šruder i Irving su se sukobili i verbalno izazivali toliko da su morali da budu razdvojeni. Zbog toga sam im dao obojici po tehničku, nakon što sam ih razdvojio“, objasnio je Zarba.

Iz ovakve odluke sudije može se izvući zaključak da je želeo da pokaže autoritet i momentalno smiri strasti na terenu kako ne bi došlo do eskalacije.

Ali, pošto se to nije desilo, prema mišljenju sudijske trojke ostalo je još samo jedno rešenje.

„Nakon što su dobili po tehničku rečeno im je da prestanu to da rade. Irving nije mogao da prestane da se dere na Šrudera, pa je dobio drugu tehničku i zbog toga je izbačen. Nakon njegovog izbacivanja, što ćete videti ako pogledate video, Šruder mu je ironično mahnuo, time ga provocirajući. Zbog toga je dobio drugu tehničku i zbog toga je izbačen“, dodao je Zarba.

​Da stvar bude još lošija po sudije, Irving i Šruder su igrali izuzetno dobro. Zvezda Bruklina je imala 18 poena na 6/11 iz igre, dok je nemački plejmejker imao 19 poena na 7/11 iz igre do isključenja.

Ljubiteljima američke košarke ostaje da se nadaju da će u narednom duelu Bruklina i Lejkersa biti bolje košarke, ali i boljeg suđenja.

Upravo se ove dve ekipe smatraju glavnim favoritima za osvajanje Istočne, odnosno Zapadne konferencije, te bi mogli da ih gledamo u velikom finalu NBA lige.

(Video u prilogu ispod teksta je skeč)

NBA, subota na nedelju

Klivlend – Toronto 115:135

Bruklin – Lejkers 101:126

Oklahoma – Filadelfija 93:117

Juta – Sakramento 128:112

Golden Stejt – Hjuston 125:109

Finiks – Vašington 134:106

Portland – Detroit 118:103

„Srpski jednorog“ doživeo peh usred utakmice /video/

Niko nikada kao Nikola Jokić

„Sve ih testirajte na drogu“: Amerikanac besan zbog ponižavanja Jokićevog „Robina“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala