Jokić frustriran udario protivnika, sudija ga se uplašio /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, i u duelu sa Orlandom imao je nesuglasice sa arbitrima, te je u jednom trenutku meča, zbog očiglednog faula koji nije dosuđen, frustriran udario Terensa Rosa u rame.

Postaje već smešno koliko Jokića u nekim situacijama arbitri ne poštuju, a odličan primer toga videli smo u prvoj četvrtini utakmice sa Orlandom.

Vendel Karter junior, centar Medžika, napravio je očigledan faul nad Jokićem, ali sudije su ostale neme, što je propisno iznerviralo centra reprezentacije Srbije.

Frustriran, Jokić je udario u rame Terensa Rosa i u naletu je podigao dva prsta kako bi priznao faul. Arbitar je bio blizu svega, te se, na neki način, uplašio Jokića i njegove šake.

Nikola nije imao nameru da udari sudiju, nije ga ni pipnuo, ali sama pojava srpskog košarkaša uplašila je sudiju koji je iscenirao kontakt.

Na sreću, arbitar nije protumačio Jokićev „nasrtaj“ na njega kao nameran, ali igra je svakako bila prekinuta jer se na zapisničkom stolu gledao snimak eventualnog namernog faula.

U Evropi bi Jokić dobio čistu tehničku, međutim, u NBA su malo drugačija pravila, te su sudije pokazala da je centar Denvera napravio običan faul nad Terensom Rosom.

Sa tim nisu mogli da se saglase Kol Entoni, košarkaš Orlanda, i Nik Jang, bivši NBA košarkaš, koji su na Instagramu napisali da je Jokić minimum morao da dobije tehničku grešku.

Ova Jokićeva frustriranost plod je dugogodišnjeg nepoštovanja arbitra, koja je posebno izražena u poslednjih nekoliko nedelja. Srpski igrač imao je čak pet utakmica na kojima nije šutnuo nijedno slobodno bacanje, što je neshvatljivo za igrača njegovog renomea.

U poređenju, Džoel Embid, Entoni Dejvis i mnoge druge zvezde u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu u svakoj utakmici od starta sezone šutnuli su barem jedno slobodno bacanje.

Embid, koji se na teren vratio pre dva dana, u prvoj utakmici od povrede šutnuo je čak 17 slobodnih bacanja, dok je Jokić, do susreta sa Orlandom, na poslednjih sedam šutnuo 16.

Naravno, stil igre Jokića i Embida znatno se razlikuje, Kamerunac je dosta agresivniji u napadu na koš, te zato dobija više bacanja, ali da za jedan meč ode više puta na liniju za slobodna bacanja, nego centar iz Sombora za sedam, je, blago reći, smešno.

O ovoj temi, odnosno o „zaveri“ protiv Nikole Jokića, govorio je i poznati američki jutjuber koji je detaljno analizirao zašto arbitri ne poštuju srpskog igrača.

U fokusu je bio nedavni meč sa Klipersima gde Jokić nije imao niti jedno slobodno bacanje, ali je Amerikanac analizirao i ostale utakmice u ligi pošto je činjenica da Jokić šutira jako malo slobodnih bacanja, iako igra u kontaktu.

Jokić je u poslednjem meču protiv Orlanda šutnuo devet bacanja, ali pitanje je šta bi bilo da u prvoj četvrtini nije burno reagovao nakon što ga je Karter junior očigledno faulirao.

Da postoji zavera, previše je reći, ali da arbitri ne poštuju Jokića je već stara priča i valjda bi trebalo nešto da se promeni jer je u pitanju vodeći kandidat za MVP nagradu.

Jokić dirigovao napadom ekipe – Denver je nezaustavljiv! /video/

Bogdanović solidan u pobedi Atlante protiv Golden Stejta /video/

Rođena na Kipru, slavu stiče u Americi, ali bira Srbiju: „Nisam se dvoumila, znala sam svoj cilj“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala