Mitrović za Sputnjik o večitom derbiju: Nema predaje, Partizan može do titule!

© AFP 2023 / OLIVIER MORINAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, poručio je pred 164. večiti derbi (sreda, 18 časova) da Partizan uprkos zaostatku za Crvenom zvezdom od devet bodova, može do šampionske titule.
Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život

Nekadašnji golgeter Partizana smatra da derbi može da preokrene situaciju u korist crno-belih, koji su pod trenerskom palicom Aleksandra Stanojevića nanizali 19 pobeda u svim takmičenjima.

„Radio sam sa Stanojem, znam ga vrlo dobro. To je trener koji je veliki Partizanovac, jedan od naših najboljih trenera, Partizanovo dete. Prošao je sito i rešeto, zna kako Partizan funkcioniše i bio sam ubeđen da će on da dovede stvari do savršenstva, da sve bude kako je on to zamislio“, poručio je Mitrović iz Londona za Sputnjik sport.

On je naveo i da ga ne iznenađuju dobri rezultati.

„Igra ofanzivno, ali i kada treba da se brani, Partizan je kompaktan. Teško je da se probije. Ekipa ima jako dobar balans između odbrane i napada i uživanje je gledati Partizan“, dodao je Mitrović.

I dok mnogi smatraju da je ove sezone titula nemoguća misija i da će rekordni četvrti uzastopni put završiti u vitrinama Marakane, as Fulama koji je protiv Aston Vile postigao gol u porazu svog tima (3:1), smatra da ne treba otpisati klub iz Humske.

Aleksandar Mitrović proslavlja prvi gol protiv Azerbejdžana na utakmici kvalifikacija za SP u Kataru - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Piksi nije zaboravio sve batine koje je Mitrović istrpeo zbog Srbije /video/

„Zašto da Partizan ne bude šampion ove sezone? Ima još devet kola do kraja prvenstva i ništa nije izgubljeno. Nikada se ne zna, to je fudbal, to je derbi. Ako se pobedi, sve je moguće. Što da ne, treba se boriti do kraja. Partizan nikada ne odustaje, ne treba se predati. Jedan, dva loša rezultata rivala mogu da preokrenu čitavu sezonu“, istakao je Mitrović.

Kako je naveo, večiti derbi ume značajno psihološki da utiče na ekipu.

„Kada se igra derbi, ako se pobedi, korist je višestruka. Prebacuje se pritisak na protivnika, da mora da dobije sledeću utakmicu. Ne sporim, Zvezda ima lepu prednost, osetnu, ali videćemo kako će se odvijati stvari u večitom derbiju. Jedna utakmica može sve da preokrene“, ističe Aleksandar.

Reprezentativac Srbije se kratko osvrnuo i na letnji prelazni rok u Humskoj.

„Treba biti pametan i zadržati glavne igrače. Pojačati se na onim pozicijama na kojima je to potrebno. Napravljen je kostur tima i to je najvažnije. Nekada je jedno, pravo pojačanje, bolje nego dovesti deset novih igrača. Svakako mislim da treba biti pametan i odraditi to što bolje“, poručio je Mitrović koji je u sezoni 2012/13. branio boje Partizana, posle čega ga je put vodio u Anderleht, kasnije Njukasl, a sada predvodi napad Fulama u Premijer ligi.

Oči svetskog fudbala uprte u Beograd – sve je spremno za večiti derbi

► „Pozivam Piksija da dođe i vidi igrače Partizana“ /video/

► Centar Beograda je postao „ratna zona“ – zbog navijača /video/

► Posle 45 promašaja javila se najbolja „devetka“ u istoriji Srbije i saznala šta je bio Božji plan

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala