Brazilski stručnjak: Ovo je biološka Fukušima ― pokrenuta je lančana reakcija i sada je van kontrole

CC BY-SA 4.0 / Tiia Monto / Nuklearni reaktor
Nuklearni reaktor  - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
U Brazilu je samo u jednom danu, u utorak, zabeleženo više od 4.000 smrtnih slučajeva od posledica virusa korona, a epidemija se pretvara u ono što jedan stručnjak naziva „biološkom Fukušimom“.

Eksponencijalni nagli rast zaraženenih i preminulih u Brazilu premašiće brojeve zabeležene u SAD u januaru, kada je skoro 80.000 ljudi umrlo od kovida 19.

„To je nuklearni reaktor koji je pokrenuo lančanu reakciju i van kontrole je. To je biološka Fukušima“, rekao je Migel Nikolelis, brazilski lekar i profesor na Univerzitetu Djuk, koji pomno prati virus.

Brazil je treća zemlja koja je u jednom danu imala 4.000 smrtnih slučajeva, takav tragičan skor imale su samo još SAD i Peru.

Brazilske bolnice su pretrpane pacijentima zaraženih virusom korona, a samo u poslednjih nedelju dana zabeleženo je 19.301 novih slučajeva zaraze, piše "Independent". 

Veterinari tokom pregleda psa - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
SZO: Čovek može da zarazi životinje virusom korona

Ovaj nagli porast slučajeva zaraze, koji nije samo u Brazilu, već u čitavoj Južnoj Americi, pripisuje se brazilskoj soju korone, za koju se smatra da je dvostruko prenosivija od soja kojim je započela pandemija.

Od početka pandemije, Brazil beleži 13,1 milion slučajeva zaraze i 337.000 smrtnih slučajeva. To je zemlja sa drugim najvećim brojem potvrđenih slučajeva korone, nakon SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala