Partizan se podiže sa ivice ambisa – tri pobede za novi impuls nade /video/

© Foto : ABA / KK Partizan / Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana su prvi put u aktuelnoj sezoni ABA lige uspeli da ostvare tri pobede u nizu i da najave izlazak iz krize koja preti da ih u ovoj takmičarskoj godini ostavi bez osvojenog trofeja.

Velike probleme su crno-beli imali od početka sezone, ali su oni praktično počeli u momentu kada je prethodna prekinuta zbog pandemije virusa korona.

Trener KK Partizan Aleksandar Matović - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Partizan rutinski pobedio Krku

Briljantno je igrao Partizan pod vođstvom trenera Andree Trinkijerija, uprava kluba, na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem je italijanskom stručnjaku dala odrešene ruke i velikan srpske košarke je bio na korak od ostvarenja cilja, povratka u Evroligu.

Ipak, prekid sezone, potonji odlazak Italijana i pojedinih igrača, te neizvesnost u takmičenju, doveli su Partizan do ivice, sa koje se, ako je suditi po poslednjim mečevima, polako podiže i najavljuje bolje dane.

Nimalo nisu bile lake prethodne tri utakmice, ali je Partizan uspeo da ih okonča pobedama, uprkos velikim kadrovskim problemima.

Crno-beli već neko vreme ne mogu da kompletiraju tim zbog povreda, a rukovođenje je, posle odlaska Saše Filipovskog, predato u ruke pomoćnom treneru Aleksandru Matoviću.

Trener specijalizovan za individualan rad sa igračima, posebno košarkašima iz Srbije koji nastupaju u NBA ligi tokom leta, ima najduži staž od aktuelnih članova stručnog štaba i prošao je kroz ceo put pokušaja povratka Partizana u Evroligu.

Ostanak bez evropskog takmičenja u ovoj sezoni, otvaranje prostora za mlade igrače i njihov trening sa seniorskim sastavom doneli su vraćanje tonusa ekipe, možda i najboljeg u sezoni, punoj kratkotrajnih uspona, novih nada i padanja na finalnim ispitima. 

Ipak, u teškim trenucima tim Partizana je pronašao dodatnu motivaciju, želju da osvetla obraz i da pruži svojim navijačima malo radosti u aktuelnoj sezoni.

Pobede nad Mornarom, Megom i Krkom, uoči duela sa FMP i Splitom, daju nadu Partizanu da može da se izdigne iz nezavidne situacije, s obzirom na to da je na 23 odigrane utakmice upisao čak 13 poraza.

Pred kraj regularnog dela sezone u crno-belom timu su se pojavili novi lideri, uz već standardnog Ognjena Jaramaza, novi impuls je pokazao Nemanja Dangubić, Rašon Tomas se profilisao kao glavna napadačka opcija, a veliku snagu ekipi je doneo povratnik, centar Vil Mozli.

Vredi istaći i ulogu mladog Uroša Trifunovića, u odsustvu Radeta Zagorca je neretko bio i član startne postave, što je i uspevao da iskoristi, pokazujući da bi Partizan u njemu, narednih godina, mogao da ima predvodnika nove generacije.

Upravo je o tome, promeni koncepta i podmlađivanju tima, nedavno za Sputnjik sport, u emisiji Miljanov korner, govorio predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

► Ko je, zapravo, „ugasio“ Nikolu Jokića? /video/

► Legenda Cibone udarila na Srbina, pa dobila otkaz

► Srbi i dalje u vrhu svetskog basketa: „Cilj nam je da budemo najbolji“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala