Savić za Sputnjik: Predsednik FSS treba da zna da napravi pare

© Sputnik / Radoje PantovićDušan Dule Savić
Dušan Dule Savić - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Dušan Savić, legendarni fudbaler Crvene zvezde, bio je prilično iznenađen nakon što mu je Sputnjik saopštio da je Mitar Mrkela jedan od glavnih kandidata za upražnjenu fotelju predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

On je u razgovoru za naš portal pričao o mogućnosti da Mitar Mrkela nasledi Slavišu Kokezu, ali i o učinku reprezentacije Srbije na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde su „orlovi“ predvođeni novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem osvojili sedam od maksimalnih devet bodova.

„Od vas čujem to za Mrkelu da je kandidat za predsednika FS Srbije. Mita je aktivan i aktuelan sportski direktor u Zvezdi, pa ne znam odakle ta ideja i zbog čega bi napuštao posao koji dobro obavlja, i od kojeg i Zvezda ima koristi", počeo je priču za Sputnjik Dušan Savić.

Na pitanje da li smatra da bi Mitar Mrkela, kao neko ko je već bio na čelu FS Beograda, a radio je još i u FSS, gde je bio zadužen za mlađe kategorije, i u to u periodu kada su „orlići“ pokorili Evropu, kasnije i svet, mogao da odgovori tom izazovu, Savić je odgovorio:

Mitar Mrkela - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Ekskluzivno: Mitar Mrkela novi predsednik FSS?

„Ne znam šta da kažem. Mita se bavi sasvim drugom vrstom posla. Sportskom pričom. Verovatno ima i kvalitete za nešto drugo, ali... Predsednik Saveza treba da bude neko ko ume i da vodi biznis, da bude dobar organizator, da zna da napravi pare. Eto, reprezentacija sad ima novog selektora, novog sportskog direktora Diku Stojanovića, ne treba joj još jedan sportski direktor. Mada, jasno je da o Miti mislim sve najbolje“, iskreno će Savić.

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde zadovoljan je viđenim u prvom ciklusu kvalifikacija za Mundijal, gde su Piksijevi učenici, pobedili Severnu Irsku (3:2) i Azerbejdžan (2:1), a remizirali sa Portugalijom (2:2).

​„Mislim da je to odličan rezultat, osvojiti sedam od devet bodova. Ono što je još važnije, videlo se nešto što se očekivalo već duži vremenski period, a to je taj pobednički duh, to samopouzdanje. Odnos prema državnom dresu. Svi navijači koji vole fudbal i koji očekuju od igrača da ostave poslednji atom snage na terenu, mogli su da se uvere u to. Desilo se da konačno možemo da preokrenemo rezultat. Prvi pozitivan korak fudbala ka boljem sutra“, objasnio je Dule.

Aleksandar Kolarov, srpski fudbaler, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Kolarov progovorio o „izdaji“ Srbije

Savić se posebno osvrnuo na učinak novog selektora, koji je na samom početku pokazao da je sa njim na čelu sve moguće, pa čak i plasman na Mundijal. Jer, samo prvi ide direktno, drugi će morati propisno da se namuči kroz baraž.

„Piksi ima taj karakter lidera. To mu je urođeno. Očekivao sam da će moći da se nametne kao takav i da će da zavede red. Ima iskustva iz trenerskog posla iz Kine i Japana, i ne bi bilo dobro da su mu ovaj posao poverili pre pet, šest, sedam godina. Nije lako samo kada si ime i dobiješ jedan tako odgovoran posao. U Aziji je naučio dosta, i odlično je što je tek sada prihvatio poziv da bude selektor Srbije. Znam da nismo prvi u grupi, ali ima još dosta da se igra. Svaki protivnik za Srbiju je svojevrsno finale, ako želimo direktno da odemo na Svetsko prvenstvo. Bitno je da ne sme biti opuštanja, a do tada narodski rečeno, ko živ, ko mrtav. Videćemo i da li će biti publike na stadionima zbog situacije s koronom. Ko će biti u kakvoj formi, mi, protivnici. Puno faktora utiče na to kako će se odvijati stvari do kraja kvalifikacija“, ističe Dušan Savić.

► U Partizanu se hvataju za glavu — očekivali su golove, a dobili „staklenog“

► Dve odluke su Piksija učinile šefom dobronamerne fudbalske „mafije“ /video/

► Piksi je našao način da Srbija iskoristi „100 miliona“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala