Ekskluzivno: Mitar Mrkela novi predsednik FSS?

© Foto : Jutjub / FCRedStarBelgradeMitar Mrkela
Mitar Mrkela - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, najozbiljniji je kandidat za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ekskluzivno saznaje Sputnjik sport.
Slaviša Kokeza - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Kokeza je i zvanično bivši

Otkako je Slaviša Kokeza 22. marta podneo ostavku na mesto prvo čovega srpskog fudbala, javnost iz dana u dan spekuliše ko će ga zameniti.

Pominjana su brojna imena, od Nemanje Vidića, preko Zvezdana Terzića, Dragana Džajića, poslednje u nizu je Saša Vlaisavljević, ali je iz senke iskočio Mitar Mrkela.

Sportski direktor Crvene zvezde možda je poslednje ime na podužoj listi, ali ga treba shvatiti kao najozbiljnijeg kandidata za novog predsednika FSS.

Više je razloga za to.

Prvi je svakako bogata biografija Mitra Mrkele – što kao fudbalera, što kao funkcionera.

Nekadašnji proslavljeni član OFK Beograda i Crvene zvezde bio je na čelu Fudbalskog saveza Beograda početkom 2000. godine, radio je i u FSS, gde je bio direktor mlađih kategorija i to u periodu kada su „orlići“ pokorili Evropu 2013. godine, kasnije i svet 2015. na Novom Zelandu.  

Srpski fudbaler Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Matić za Sputnjik: Vidić mora da ima podršku države, da ga sutra ne bi jurili kriminalci /video/

Mrkela je čovek bez mrlje u karijeri, miran, staložen, ali s odličnim organizacionim sposobnostima, što trenutno potvrđuje funkcija sportskog direktora Zvezde. Veliki broj odlično odrađenih prelaznih rokova, krunisan sa tri šampionske titule u nizu, na putu da bude i četvrta, ujedno istorijska.

Kandidat iz senke, ujedno i najozbiljniji kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, koji je obavljao svojevremeno i funkciju gradskog sekretara za sport grada Beograda, a bio je sportski direktor OFK Beograda i mlađih kategorija Crvene zvezde, nikada se kroz karijeru nije iskompromitovao.

To je najbolja preporuka za dobijanje „zelenog svetla“ za najprivilegovaniju funkciju u srpskom fudbalu, jer danas je svako u svađi sa nekim, a to vas automatski eliminiše iz trke.

Mrkelino ime se duže od mesec i po dana nigde nije pominjalo, otkako je krajem februara pred utakmicu Zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope objavljeno da je pozitivan na virus korona.

Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2020
Vidić demantovao: Ne komuniciram sa Terzićem, on je poslednja osoba kojoj bih se poverio

Sportski direktor crveno-belih, navodno je bio i hospitalizovan iz preventivnih razloga, te je bio sprečen da putuje sa ekipom u Milano.

I od tada Mrkele nema u javnosti, ali se naprasno pojavio kao kandidat, i to ozbiljan, da bude novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Još jedan u nizu pluseva na njegov račun su odlični odnosi sa Draganom Stojkovićem Piksijem, novim selektorom Srbije, sa kojim je drugovao kao igrač u Crvenoj zvezdi.

​Sve to ukazuje da je Mitar Mrkela, najnovije ime na dugoj listi kandidata, ali ga treba uzeti kao ozbiljnog igrača, sa velikim šansama da bude novi predsednik FSS.

O tome kakav profil je neophodan za poziciju prvog čoveka srpskog fudbala za Sputnjik sport je, u emisiji Miljanov korner, govorio Nemanja Matić, bivši reprezentativac Srbije i član Mančester junajteda.

► Sputnjik pita – ko će u „vruću“ fotelju, a legenda kaže: Ne može tek tako

► Đorić za Sputnjik o Kokezinoj ostavci: Logičan potez – Terzić bi bio dobro rešenje, ali...

► Dok Hrvati padaju, a Srbi se podižu – lekcije svima stižu iz Severne Makedonije /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala