Kolarov progovorio o „izdaji“ Srbije

© AP Photo / Matthias SchraderAleksandar Kolarov, srpski fudbaler, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji
Aleksandar Kolarov, srpski fudbaler, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov, konačno je, posle duže od četiri i po meseca, progovorio o tome ko stoji iza odluke da ne igra u finalu baraža protiv Škotske u Beogradu.

Fudbalska javnost u Srbiji ostala je šokirana jer kapiten nije istrčao na teren u utakmici decenije sa Škotima. Morali su „orlovi“ u odlučujuću bitku, u kojoj je pobeda donosila odlazak na Evropsko prvenstvo posle (pre)dugih 20 godina, da ulete bez lidera.

Mitar Mrkela - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Ekskluzivno: Mitar Mrkela novi predsednik FSS?

Svi znamo šta se dogodilo na terenu, ali interesantno je ono što se dešavalo nekoliko sati pre utamice. Aleksandar Kolarov koji se danima u Staroj Pazovi s ostalim reprezentativcima najnormalnije  spremao za dvoboj sa „suknjicama“, šokirao je selektora Ljubišu Tumbakovića i saigrače, da ne može da igra najvažniju utakmicu!?

Spekulisalo se tada da mu je trener Intera Antonio Konte zabranio da istrči na teren zbog lakše povrede, ali je Kolarov u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, rešio prvi put da se oglasi i da prekine zavet ćutanja.

​Očekivano, mnogi su osuli drvlje i kamenje na račun iskosnog levonogog defanzivca, lavina nije prestajala ni mesecima kasnije, pa ne čudi što se konačno momak iz Vojke oglasio.

„Zdravstveno sam dobro, sa selektorom imam super odnos, doći će u Milano pa ćemo ići na večeru. Nismo pričali ja i Stojković. Veliki sam navijač reprezentacije. U novembru nisam očekivao da bude drugačije, sam sam odlučio da ne igram. Pisalo se da je meni trener zabranio da igram jer sam bio povređen. Na svoju ruku sam uradio neke stvari da bih mogao da igram jer nisam bio zdrav. Mislio sam da ne mogu da pomognem ekipi. Posle tri minuta bih se uhvatio za nogu i ne bi pisali o meni“, rekao je Kolarov u emisiji kod Ivana Ivanovića.

Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Dve odluke su Piksija učinile šefom dobronamerne fudbalske „mafije“ /video/

Bivši kapiten, a po svemu sudeći i bivši reprezentativac Srbije, poručio je da je nezadovoljan tretmanom koji je imao od strane krovne organizacije srpskog fudbala.

„Očekivao sam da Savez stane iza mene, da se ne sumnja u moju povredu, istina je da sam bio povređen. Tad što su se javljali i pričali, to je neko komentarisao iz sopstvenog interesa, da se svali krivica na mene. Pre 10 godina je bio neko drugi kriv kada je promašio penal, očekivao sam da na meni bude najveća krivica. To je otišlo u nekom drugom smeru, ako sam ja bio problem, više nisam. U reprezentaciji Srbije sam pristutan gotovo 15 godina, i mislim da igrači, govorim ovo ne bežeći od krivice i ne bežim od odgovornosti, su najmanje krivi za neke loše rezultate“, zaključio je Aleksandar Kolarov.

Postupak tadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije pred utakmicu sa Škotskom jedna je od tema koje se u „Miljanovom korneru“ dotakao Rade Bogdanović. Pogledajte kako ga je protumačio i šta je po njegovom mišljenju Kolarov trebalo da uradi kada se našao u toj situaciji:

► Da li je vreme za „čistku“ u srpskom fudbalu? /video/

► Skot konačno progovorio o Mitrovićevih pet golova

► Gotova aukcija: Malom Gavrilu 7,5 milona dinara od Ronaldove kapitenske trake

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala