„Kosovo je Srbija“ – građani Španije jakom porukom ispratili kosovske separatiste /foto/

© AP Photo / Miguel Angel MorenattiDetalj sa utakmice Španije i tzv. Kosova
Detalj sa utakmice Španije i tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Građani Španije ispratili su delegaciju Fudbalskog saveza tzv. Kosova transparentom „Kosovo je Srbija“, na utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Dan nakon utakmice Španije i tzv. Kosova strasti se smiruju, međutim, u sredu je bilo puno tenzije koja je mogla da se oseti u vazduhu iz razloga što zemlja Pirinejskog poluostrva ne priznaje lažnu državu.

Španska nacionalna televizija na svaki način pokušala je da umanji značaj tzv. Kosova, a za to su se potrudili i obični građani koji su fudbalere samoproglašene države ispratili sa transparentom – „Katalonija je Španija, Kosovo je Srbija“.

​Fudbaleri tzv. Kosova stigli su bezbedno na stadion, kao i pojedini navijači koji su uneli zastavu ove lažne države, te je moralo da reaguje obezbeđenje na stadionu.

Fudbaleri tzv. Kosova i Španije u kvalifikacijama za Mundijal - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Navijači lažne države uneli zastavu tzv. Kosova, Španci ekspresno reagovali /video/

Vođa navijača Ljulj Beriša odbio je da preda zastavu tzv. Kosova, ali je na kraju morao da je spakuje kako bi ostao na tribinama stadiona „Ramon Sančes Pishuan“.

Kada je reč o utakmici, Španci nisu želeli da u prenosu kraj malih ekrana puste ton kada je išla himna tzv. Kosova, ali su to ipak uradili pod pritiskom.

Takođe, zastava i grb se nisu mogli uočiti, a ispoštovan je plan da komentatori ni u jednom trenutku ne spomenu reč „Kosovo“, već da protivnika Španije nazivaju „Fudbalski savez Kosova“.

Fudbalska reprezentacija takozvane republike Kosovo - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Španci izazvali buru – tzv. Kosovo dobilo himnu, ali ne i ime /video/

Ono što je najviše privuklo pažnju gledaocima je način na koji je tzv. Kosovo predstavljeno u grafici koja prikazuje rezultat.

Dok je za Španiju napisana normalna skraćenica „ESP“ velikim slovima, tzv. Kosovo je dobilo svoje „kos“, ali – malim slovima.

Utakmica je završena rezultatom 3:1 za „crvenu furiju“, a opširnije o utakmici možete da čitate na sledećem linku – Španci izazvali buru – tzv. Kosovo dobilo himnu, ali ne i ime.

​U kvalifikacijama za Mundijal učestvuje i Srbija, o čijem pohodu na Katar smo detaljno razgovarali u specijalnom izdanju „Miljanovog kornera“.

Španci izazvali buru – tzv. Kosovo dobilo himnu, ali ne i ime /video/

Navijači lažne države uneli zastavu tzv. Kosova, Španci ekspresno reagovali /video/

Rade Bogdanović o Kolarovu: Ljudi te čekaju, a ti staviš selektora u zabludu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala