Navijači lažne države uneli zastavu tzv. Kosova, Španci ekspresno reagovali /video/

© AP Photo / Miguel Angel MorenattiFudbaleri tzv. Kosova i Španije u kvalifikacijama za Mundijal
Fudbaleri tzv. Kosova i Španije u kvalifikacijama za Mundijal - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Redari na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“ nisu dozvolili navijačima da na tribini razviju zastavu tzv. Kosova na utakmici protiv Španije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Malo pre početka utakmice između Španije i tzv. Kosova viđen je manji incident na stadionu u Sevilji, pošto su redari zamolili navijače lažne države da sklone zastavu.

Vođa navijača Ljulj Beriša odbio je da preda zastavu tzv. Kosova, ali je na kraju morao da je spakuje kako bi ostao na tribinama stadiona „Ramon Sančes Pishuan“.

„Došli su da nam uzmu zastavu, ali nismo dali. Bez razloga su hteli da nam je uzmu, na kraju smo je sklonili, ali zastava je ostala u našem vlasništvu“, otkrio je Beriša za portal „Kosovo pres“.

Španija ne priznaje Kosovo kao državu, nije želela ni da ih tretira na takav način, ali je poklekla pod pritiskom UEFA, te se pre meča čula himna srpske južne pokrajine.

Ipak, zastava i grb se nisu mogli uočiti, a ispoštovan je plan da komentatori ni u jednom trenutku ne spomenu reč „Kosovo“, već da protivnika Španije nazivaju „Fudbalski savez Kosova“.

Ono što je najviše privuklo pažnju gledaocima je način na koji je tzv. Kosovo predstavljeno u grafici koja prikazuje rezultat.

Dok je za Španiju napisana normalna skraćenica „ESP“ velikim slovima, tzv. Kosovo je dobilo svoje „kos“, ali – malim slovima.

Utakmica je završena rezultatom 3:1 za „crvenu furiju“, a opširnije o utakmici možete da čitate na sledećem linku – Španci izazvali buru – tzv. Kosovo dobilo himnu, ali ne i ime.

​U kvalifikacijama za Mundijal učestvuje i Srbija, o čijem pohodu na Katar smo detaljno razgovarali u specijalnom izdanju „Miljanovog kornera“.

Španci izazvali buru – tzv. Kosovo dobilo himnu, ali ne i ime /video/

Kosovar naterao Španca da kaže – „Kosovo“ /video/

Kako su Srbi od „raspasane bande“ postali – „mafija“? /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala