Španci izazvali buru – tzv. Kosovo dobilo himnu, ali ne i ime /video/

© REUTERS / MARCELO DEL POZOFudbalska reprezentacija takozvane republike Kosovo
Fudbalska reprezentacija takozvane republike Kosovo - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Iako je najavljeno da španska televizija neće u prenosu pustiti himnu takozvane republike Kosovo, taj plan nije ispoštovan, ali je ostvaren drugi, kojim je Španija stavila do znanja šta misli o toj samoproglašenoj državi.

Španija i tzv. Kosovo su u sredu odigrali duel trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Tokom dana tamošnji mediji su preneli da će Fudbalski savez Španije zabraniti emitovanje himne samoproglašene države, kao i da se u prenosi neće videti grb, zastava i ime.

Televizija koja ima pravo prenosa ove utakmice je, ipak, pustila himnu tzv. Kosova u uživo programu.

Zastava i grb se nisu mogli uočiti, a ispoštovan je plan da komentatori ni u jednom trenutku ne spomenu reč „Kosovo“, već da protivnika Španije nazivaju „Fudbalski savez Kosova“.

Fudbaleri tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Kosovar naterao Španca da kaže – „Kosovo“ /video/

Ono što je najviše privuklo pažnju gledaocima je način na koji je tzv. Kosovo predstavljeno u grafici koja prikazuje rezultat.

Dok je za Španiju napisana normalna skraćenica „ESP“ velikim slovima, tzv. Kosovo je dobilo svoje „kos“, ali – malim slovima.

​Na društvenim mrežama se nedugo zatim moglo pročitati mnogo različitih komentara. Jedni su ukazivali na to da Španci nisu smeli ni na koji način da izraze nepoštovanje ka tzv. Kosovu, dok su drugi govorili da su ispali smešni zbog toga što nisu ispoštovali plan, odnosno zato što su pustili himnu nepriznate države.

Što se same utakmice tiče, ona je prošla bez incidenata problema na terenu, a Crvena furija je ostvarila pobedu od 3:1.

Pitanje pobednika je praktično bilo rešeno posle prvih 45 minuta, pošto je domaćin golovima Danija Olma i Ferana Toresa u rasponu od samo dva minuta došao do ubedljive prednosti.

Članovi reprezentacije takozvanog Kosova su golom sa skoro pola terena, posle velike greške mladog golmana Unaija Simona, uspeli da smanje zaostatak u 70. minutu, ali je samo pet minuta kasnije Gerard Moreno postavio, kako se ispostavilo, konačan rezultat.

U kvalifikacijama za Mundijal učestvuje i Srbija, o čijem pohodu na Katar smo detaljno razgovarali u specijalnom izdanju „Miljanovog kornera“.

Štimac grmi zbog prevare: Imate li decu? Sram vas bilo!

Kako su Srbi od „raspasane bande“ postali – „mafija“? /foto/

Predaja – reč koja za Srbiju ne postoji

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala