Nisu hteli da slušaju Novaka, a sada je Šapovalov objasnio šta ih čeka

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković i Denis Šapovalov
Novak Đoković i Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2021
Pratite nas
Denis Šapovalov, kanadski teniser, pridružio se kolegama koje negoduju zbog načina na koji se odvija aktuelna sezona i najavljuje da neće želeti da se često nalazi na terenu tokom takmičarske godine.

Kanađanin ima svega 21 godinu i predstavlja budućnost svetskog tenisa i njegovo odsustvo sa turnira bi moglo da predstavlja veliki udarac za ATP.

Razlog svega su – uslovi i okolnosti.

Teniseri pored redovnih obaveza, treninga, organizacije putovanja i kompletne logistike, sada moraju da razmišljaju o eventualnim epidemiološkim merama koje bi mogle da ih sačekaju na ovoj ili onoj strani sveta.

Baš zbog toga je Novak Đoković uoči Australijan opena podigao glas i apelovao da se igračima obezbede iole normalni uslovi za život tokom turnira, ali je sve to odbačeno i shvaćeno kao njegov lični hir.

Novak Đoković i Džon Izner - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Ćutali su dok je Novak pričao o problemima, a sada se javio i Amerikanac: „Sistem je urušen“

Posledica svega su sve češći navodi igrača da ih neizvesnost tog tipa ne zanima, zbog čega su i spremni da žrtvuju sezonu.

Ako uopšte i imaju šta da žrtvuju, s obzirom na to da je brojanje poena za plasman na ATP listi – zamrznuto.

Šapovalov je trenutno 12. igrač sveta, nema načina za napredak, a svako pojavljivanje na turnirima sa sobom nosi velike rizike, zbog čega je saopštio da će se „potruditi da se nađe na što manje turnira u sezoni“.

Kanađanin se javio iz Dubaija, gde je za igrače, po uzoru na druge turnire, organizovan „mehur“ u kom su dužni da borave tokom takmičenja.

„Ja se trudim da budem van toga što je više moguće. Karantin u Australiji je uzeo danak, osetio sam posledice toga i došao sam u Dubai samo da treniram i da se opustim. Odustao sam od turnira u Roterdamu jer se nisam osećao spremnim. I igraću na najmanjem mogućem broju turnira, verovatno na nekim novim, da ne bih upao u rutinu“, naveo je Šapovalov.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Novak odbija da ćuti, opet je podigao buru i dobio podršku od Zvereva i Medvedeva

ATP organizacija se već suočava sa problemima otkazivanja igrača, tokom cele prošle sezone nije igrao Rodžer Federer, Rafael Nadal je odbio niz događaja, a nedostatak zvezda se pokušava nadomestiti „aktiviranjem“ Endija Marija, koji dobija pozivnice za turnire na koje ne bi mogao da stigne po aktuelnom plasmanu na listi.

Šapovalov neće odustati od sezone, bar ne u punom značenju te reči, ali kaže da ne želi sebe da izlaže karantinskim uslovima.

„Želeo bih da vidim nove terene, restorane, nova iskustva, mislim da će to biti lakše, ali definitivno ne želi da igram mnogo ako ću morati u karantin jer mi je to veoma teško palo na mentalnom planu. Divno je igrati tenis, ali u takvim okolnostima se gubi strast i igrači se muče. Pokušaću da nađem novi pristup i da uživam u svakom meču do kraja godine“, zaključio je Šapovalov.

Igrači se „otvaraju“, jedan po jedan, na nadležnima je da pronađu rešenje ili bar da čuju Đokovića, koji je i ranije govorio da je spreman da stane ispred igrača i da zastupa njihove stavove u pokušaju da se postigne kompromis i pravo rešenje za sve uključene strane.

► „Bog blagoslovio Đokovića, bilo je to sjajno iskustvo“ /video/

► U Njujorku je bio glavni bez Đokovića, ali je slavu pretvorio u noćnu moru

► Nije trebalo dugo – Španci su već ispalili „otrovne strelice“ ka Medvedevu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala